Gezin Leeman in de ban van voetbal: 7 dagen op 7 actief bij KSV Veurne en WS Bulskamp

We zien het voetbalgezin Leeman met v.l.n.r.: Axel Leeman, Bo Leeman, Gino Leeman, Sylvie Thiriaux, Diego Fieuw en Senna Leeman. (Foto MG)
Redactie KW

Het is al voetbal wat de klok slaat ten huize Leeman. De volledige kroost speelt voetbal en ook vader Gino en moeder Sylvie Thiriaux zijn zo goed als dagelijks met het spelletje bezig. Bovendien wonen ze vlakbij het voetbalveld van KSV Veurne én zijn ze allen fervente supporters van Club Brugge.

Met zes zijn ze ten huize Leeman en allen delen ze één gemeenschappelijke passie: voetbal. “Het is allemaal begonnen toen de oudste, Diego Fieuw, zich op 12-jarige leeftijd bij KSV Veurne aansloot“, aldus vader Gino Leeman. “Een eerder late roeping, maar hij inspireerde wel zijn jongere broers en zus, want ook zij kregen de voetbalmicrobe snel te pakken.” De drie zonen zijn allen bij KSV Veurne actief. “Diego (19) maakt al sinds zijn 16de deel uit van de A-kern en is als flankaanvaller de laatste jaren tot een vaste waarde uitgegroeid. Senna (12) geeft wekelijks het beste van zichzelf als verdediger bij de U13. De jongste, Axel (11), is spelverdeler bij de U12 en mocht zelfs al eens testen bij KV Oostende. Of hij de overstap uiteindelijk ook zal zetten, weten we nog niet. Het moet ook logistiek haalbaar blijven.”

Ook Bo (17) begon haar carrière bij de jeugdreeksen van groen-geel, maar maakte later de overstap naar de eerste damesploeg van WS Bulskamp. “Zij is dan weer als keepster aan de slag, dus spelen ze alle vier op een verschillende positie. Wat ze dan wel gemeen hebben? Die winnaarsmentaliteit is bij allen sterk aanwezig. Het zijn allemaal échte winnaars.”

Jeugdbestuur

En daar stopt het niet bij, want ook Gino zelf en zijn vrouw Sylvie Thiriaux engageren zich voor het Veurnse voetbal. “Sylvie zit niet in het bestuur, maar ze zet zich wel in als vrijwilligster en helpt steevast mee met de organisatie van feestelijkheden en dergelijke. Ze is ook afgevaardigde van de U12. Zelf zetel ik al een vijftal jaar in het jeugdbestuur en als materiaalmeester ben ik bijna dagelijks op de club aanwezig. Daarnaast ben ik ook wekelijks als afgevaardigde van de Veurnse B-ploeg (die in vierde provinciale speelt, red.) actief.”

Vanaf volgend seizoen zal iedereen van het gezin weer bij KSV Veurne aan de slag zijn, want Bo keert terug naar de club waar het voor haar allemaal begon. “Vanaf volgend seizoen starten we de Veurnse damesploeg weer op en samen met enkele andere dames van WS Bulskamp maakt Bo de overstap naar KSV. Een logische keuze, want haar hart ligt nog steeds in Veurne.”

Goede planning

Vier voetballende kinderen, dat vraagt een strikte planning. “Tijdens de week is er altijd wel iemand die moet trainen en ook de weekends staan bol van het voetbal. De vrijdagavond spreken we af wie er met wie meegaat. Er wordt thuis trouwens ook nog regelmatig nagekaart en over voetbal gepraat, zeker omdat we allen vrij hevige supporters van Club Brugge zijn. Vroeger hadden we zelfs een abonnement, maar dat hebben we wegens tijdgebrek opgezegd. Ook in de tuin voetballen we wel eens, al heb ik dat niet zo graag voor mijn gras. (lacht) Gelukkig wonen we vlakbij het sportcentrum, dus kunnen we ook daar een balletje gaan trappen”, besluit de 45-jarige Veurnenaar.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier