Gewezen trainer van Ingelmunster en Waregem gaat Royal Antwerp coachen

David Gevaert, in het verleden onder andere aan de slag bij Zulte Waregem, moet Antwerp weer naar de hoogste klasse proberen te loodsen. © HDV
Redactie KW

David Gevaert (46) is de nieuwe trainer van Royal Antwerp FC. Dat meldt de tweedeklasser donderdag op zijn website. Gevaert krijgt Johan Lauryssen als assistent-coach op de Bosuil.

Gevaert komt over van de Oost-Vlaamse tweedeprovincialer JV De Pinte, waarmee hij de eindronde haalde. Hij zal bij ‘The Great Old’ bijgestaan worden door Johan Lauryssen, die Capellen naar de titel leidde in derde klasse.

Hij begon zijn carrière als physical coach bij RSC Anderlecht. Nadien ging hij als trainer aan de slag bij Eendracht Aalst, Ingelmunster en Racing Waregem. In 2009 coachte Gevaert de beloften van Zulte Waregem. Twee jaar later bevorderde hij tot assistent-trainer bij Essevee, nog later werd hij er sportief adviseur. Was het niet van toenmalig Essevee-voorzitter Willy Naessens geweest, dan had Patrick Decuyper Gevaert dan al T1 gemaakt.

Gevaert volgt de Nederlandse coach Richard Stricker op, die na twee jaar op de Bosuil een contract ondertekende bij het Nederlandse Sparta Rotterdam. De Antwerpenaren kregen begin mei hun licentie betaald voetbal, omdat ze mede dankzij de nieuwe sterke man Patrick Decuyper de nodige garanties konden bieden voor de continuïteit van de club. Het afgelopen seizoen eindigde het stamnummer 1 op de tiende plaats in de Proximus League.

Ook Lendeledenaar Jannes Vansteenkiste, jeugdproduct van KSV Roeselare en na een passage bij Club Brugge uiteindelijk bij Royal Antwerp beland, is er aan de slag als linksachter.

(Belga/FJA/TVH)