Gerecht onderzoekt redding Moeskroen en spreekt met spelers van KV Kortrijk

17/03/17 om 08:14 - Bijgewerkt om 10:15

Agenten van de federale politie willen weten of enkele spelers van KV Kortrijk vorige zondag bewust hebben verloren tegen Moeskroen, schrijven de Mediahuis-kranten vrijdag.

Gerecht onderzoekt redding Moeskroen en spreekt met spelers van KV Kortrijk

© BELGA

Door twee spectaculaire overwinningen in de laatste twee speeldagen, tegen Standard en in Kortrijk, wist Moeskroen zich op het nippertje te handhaven in eerste klasse. Een stunt waar volgens de politie een reukje aan zit. Met name de laatste wedstrijd in Kortrijk kende een bizar scoreverloop.

In de eerste helft scoorde Moeskroen erg makkelijk de 0-1, vroeg in de tweede helft maakte Kortrijk-verdediger Vladimir Kovacevic een owngoal zoals je die maar weinig ziet. Westerlo-manager Herman Wijnants overwoog een klacht in te dienen, maar deed dat uiteindelijk niet. De reden: geen bewijs.

Donderdag gingen agenten van de federale politie langs in Kortrijk. Ze spraken met bestuursleden en spelers over de wedstrijd van zondag. De agenten behoren tot de cel voetbalfraude van de federale politie.

In het geval van Kortrijk-Moeskroen gaat het niet om gokfraude maar om sportieve omkoping. Speurders geloven dat het contact tot stand is gekomen via een netwerk van voetbalmakelaars. Die controleren verschillende spelers in verschillende clubs en kunnen zo de competitie beïnvloeden.

(BELGA)

Officiële mededeling KV Kortrijk

Gisteren, donderdag 16 maart, hebben de Voorzitter en de General Manager van de club, een gesprek gehad met twee leden van de cel ter bestrijding van corruptie binnen de sport. Dit gesprek was volkomen informeel en kadert in een mogelijk onderzoek m.b.t. de wedstrijd KVK - MOESKROEN van zondag 12 maart laatstleden.

Zij hebben enkel kunnen antwoorden dat zij net als de leden van de cel ter bestrijding van corruptie binnen de sport geen enkele informatie hebben over mogelijke fraude. Zij kunnen samen met de leden van de cel voor bestrijding van corruptie binnen de sport enkel vaststellen dat de enige aanwijzingen, de verklaringen in en door de media zijn.

KV Kortrijk benadrukt dat het zich distantieert van elke mogelijke vorm van fraude en zal haar absolute medewerking verlenen mocht er concrete info dienaangaande beschikbaar zijn.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!