Georges Leekens opnieuw bondscoach van Algerije

© BELGA
Redactie KW

Georges Leekens, die in Hertsberge bij Oostkamp woont, wordt opnieuw bondscoach van Algerije. Dat heeft de Algerijnse voetbalbond donderdagavond op zijn website bevestigd. De 67-jarige ex-coach van Lokeren had de Algerijnse selectie in 2003 al eens onder zijn hoede. Toen vertrok hij er al na enkele maanden om familiale redenen.

Ook Marc Wilmots was bij Algerije in beeld, maar de vorige trainer van de Rode Duivels had geen interesse in de job. “Nadat we contact hadden met heel wat trainers, hebben we een shortlist van vijf trainers overgehouden”, klinkt het bij de Algerijnse bond. “Uiteindelijk is de keuze gevallen op Leekens. Alle leden van het bevoegde comité hebben hier hun zegen over gegeven.”

Tot woensdag was Leekens nog trainer van Lokeren, waar hij eind oktober 2015 Bob Peeters afloste. Na de 1-2 nederlaag van dinsdag tegen Oostende werd zijn contract bij de Waaslanders in onderling overleg ontbonden. Leekens begint aan zijn vijfde opdracht als bondscoach. Hij was dat eerder ook bij de Rode Duivels (1997-1999 en 2010-2012) en Tunesië (2014-2015). Clubtrainer was “Mac the Knife” onder meer bij Cercle Brugge, RSC Anderlecht, KV Kortrijk, Club Brugge, KV Mechelen, Trabzonspor, Charleroi, Moeskroen, Roda JC, Al-Hilal en AA Gent.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier