Georges Leekens moet opstappen bij Lokeren: "Maar ik heb aanbiedingen genoeg"

26/10/16 om 09:34 - Bijgewerkt om 09:54

Georges Leekens is niet langer trainer van Sporting Lokeren. Dat maakte de eersteklasser woensdag bekend. Arnar Vidarson neemt voorlopig over.

Georges Leekens moet opstappen bij Lokeren: "Maar ik heb aanbiedingen genoeg"

© BELGA

Lokeren verloor dinsdagavond in de openingswedstrijd van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 van KV Oostende. Voor de Waaslanders was het al de achtste nederlaag van het seizoen. In het klassement staat Lokeren twaalfde met slechts een punt meer dan rode lantaarn Waasland-Beveren.

"Na de nederlaag van gisteren tegen KV Oostende werd er overeengekomen een einde te maken aan de samenwerking tussen de club en Georges Leekens", bevestigt Lokeren op zijn website. "De wedstrijd tegen KV Oostende eindigde gisteren op 1-2. Achteraf was er contact tussen de club en Georges Leekens. Dit resulteerde in het beëindigen van de verdere samenwerking in onderling overleg", luidt het.

Huidig beloftencoach en oud-speler Arnar Vidarson neemt ad interim over van Leekens. "Er wordt uitgekeken naar een nieuwe hoofdcoach", stelt Lokeren verder. De 67-jarige Leekens was trainer van Lokeren sinds 25 oktober 2015. 'Mac the Knife' volgde toen de ontslagen Bob Peeters op. De voormalige bondscoach was eerder aan de slag op Daknam in de periodes 1999-2001 en 2007-2009.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!