Georges Leekens leidt Tunesië naar kwartfinales in Africa Cup

De Belgische bondscoach zag zijn team maandag in Bata 1-1 gelijkspelen tegen de Democratische Republiek Congo.

Dat volstond voor de groepswinst in groep B. Congo gaat als tweede door. Kaapverdië en Zambia, die in Ebebiyin 0-0 gelijkspeelden, zijn uitgeschakeld.

Ahmzed Akaichi bracht Tunesië in de 31e minuut op voorsprong. Jeremy Loteteka Bokila scoorde de gelijkmaker in de 66e minuut. Bij Congo bleven de doelmannen Nicaise Kudimbana (Anderlecht) en Parfait Mandanda (Charleroi) allebei op de bank, net als middenvelders Neeskens Kebano (Charleroi) en Hervé Kage (Genk). Verdediger Chancel Mbemba (Anderlecht) speelde een volledige partij, aanvaller Junior Kabananga (Cercle) mocht in de 76e minuut invallen. Kaapverdië en Zambia hebben geen spelers uit de Belgische competitie in hun selectie.

In de kwartfinales neemt Tunesië het op tegen gastland Equatoriaal Guinea en geeft DR Congo de buren van Congo-Brazzaville (Francis N’Ganga) partij.