Gemiste strafschop breekt onmondig KSV Roeselare zuur op

Gregory Grisez scoorde het enige Roeselaarse doelpunt. (Foto VDB) © (Foto VDB)
Redactie KW

In de laatste wedstrijd voor Nieuwjaar verloor wit-zwart deze namiddag met 1-2 van hekkensluiter Tubize.

KSVR kon de opdracht tegen de nummer laatst maar beter winnen. Dat inspireerde de thuisploeg tot een goede start, want op aangeven van Samyn mikte Lecomte na nog geen tien minuten naast. Langs de snelle Zenke sprokkelden ook de bezoekers een vroege kans, maar gelukkig voor de thuisploeg kon die nog net worden afgeblokt en verdween de zo goed als eerste Tubeekse aanval in hoekschop.

Na een kopbalmisser van Schmisser viel de openingsgoal na het halfuur aan de overkant toen Dudouit kon voortrekken en de kleine Weymans met het hoofd in doel kon knikken. Lecomte kreeg daarna een prima kans op een snelle 1-1, maar die zag zijn schot geblokt door Weymans. Ook Samyn kon uiteindelijk in de herneming nog aanleggen maar tot overmaat van ramp strandde zijn poging op de dwarslat.

Snelle gelijkmaker

Roeselare stond dus voor een zware klus maar leek die toch te gaan klaren toen Grisez er op vrije trap 1-1 van maakte. De bal die bleef nu bijna voortdurend voor de thuisploeg. Zo kon Borry na een hoekschop op een haar na scoren en kreeg wat later ook Lecomte de bal niet voorbij Defourny toen ref Mesotten na een trekfout in de Tubeekse zestien resoluut naar de stip wees. Ook Brouwers kreeg daarna nog een uitstekende kans op de 2-1, maar net als op de vorige Roeselaarse pogingen hield de Tubeekse doelman andermaal voet bij stuk en bleef de toch wat ontgoochelende 1-1 tot frustratie van al wie Roeselare genegen was op het bord.

De verdiende thuiszege, die bleef helaas ook in het slotkwartier uit. En ook het puntje dat Roeselare beet had, dat viel uiteindelijk nog in het water, want na een zeldzame bezoekende counter was de derde treffer van de middag er in blessuretijd zowaar zelfs eentje van de mee opgerukte Nirisarike, die zo de Schiervelde-jongens een wel erg bittere nederlaag bezorgde. (SBE)

KSV Roeselare – AFC Tubize 1-2

Roeselare: Biebauw, Lemoine, Schmisser, Zolotic, Grisez (74′ Borry) , Van Acker, Dufour, Brouwers, Lecomte, Ibou (52′ Godwin), Samyn.

Tubize: Defourny, Dudouit, Nirisarike, Ba, Carlier, Weymans, Garlito, Köse, Babic (70′ Gouw), Vidémont (92′ Correia), Zenke (65′ Stevance).

Doelpunten: 31′ Weymans 0-1, 53′ Grisez 1-1, 90′ Nirisarike 1-2.

Gele kaarten: 52′ Ba, 76′ Zolotic.

Scheidsrechter: Mesotten.

(SB – Foto VDB)