Gemengde reacties na fandag Rode Duivels in Oostende

Redactie KW

Naar schatting 20.000 tot 25.000 supporters kwamen zaterdag naar Oostende voor de fandag van de Rode Duivels. Niet iedereen geraakte bij zijn favoriete speler en dat zorgde hier en daar voor wat wrevel.

Tijdens de fandag zaterdag stond er van 15 tot 16 uur een handtekeningensessie op het programma. De spelers zaten per twee aan tafel. Lang niet iedereen geraakte bij zijn favoriete speler en dat zorgde hier en daar voor wat wrevel.


Gebroken kinderharten

Na de fandag tiert het dan ook welig van de malcontente reacties op Facebook. “Net anderhalf uur aangeschoven voor een foto van Kevin De Bruyne met mijn dochtertje. Ze staat op het podium op twee meter van hem. Ik citeer mijn dochter: “een droom die uitkomt papa, ik met Kevin op de foto.” En dan? Stop sessie, geen foto, geen handtekening op de vlag. Niets. Dit kun je niet maken. Bedankt organisatie voor het breken van een kinderhart”, aldus een misnoegde fan.

“De rij voor Dries Mertens en Kevin De bruyne was al vol om 13 uur, dat was toch wel voorspelbaar!” en “Ik heb meer trieste blikken en traantjes gezien dan andere”, klonk het elders.

Gemengde reacties na fandag Rode Duivels in Oostende


Eén lange tafel

Een andere supporter weet dan weer dat het stadsbestuur van Oostende één lange tafel met al de spelers en coach naast elkaar wou zodat iedereen makkelijk kon doorschuiven. “De voetbalbond wou het anders en dat is voor veel mensen tegengevallen… leren uit de fouten dus in de toekomst. De organisatie à la Belgische voetbalbond kon beter.”

“Ik snap dat het een keer moet stoppen, maar 1 uur met 25.000 supporters gaat niet. Er was een kindje aan het wenen en ik hoorde haar zeggen dat ze niemand ontmoet heeft. Dit kan gewoon niet! Bedankt aan de organisatie om veel mensen teleur te stellen”, klinkt het bij een andere ontevreden supporter.

(MF)