Gelijkstand FC Sint-Gillis-Waas – SK Eernegem

De wedstrijd FC Sint-Gillis-Waas eindigde met 1-1. Zo blijft SK Eernegem lijft in running voor het behoud in vierde nationale A. De bezoekers hadden nochtans de meeste kansen, maar vergaten deze te verzilveren.

SK Eernegem blijft in running voor het behoud in vierde nationale A. Tegen rechtstreeks concurrent KFC Sint-Gillis Waas werd 1-1 gelijkgespeeld. De bezoekers hadden nochtans de meeste kansen, maar vergaten deze te verzilveren.

Rex Denoo en Dwight De Groote moesten ziek afhaken. Daardoor was er onder meer een basisplaats voor Dylan Vanclooster, die bedankte met de openingsgoal. Aanvankelijk had SK Eernegem het in het openingskwartier niet onder de markt, maar na 35 minuten kon de ploeg wel de score openen. Twee minuten later zag het er heel goed uit toen de thuisploeg met tien verder moest na rood voor natrappen van Sven De Pau.

Zware wind

Na de pauze probeerde Sint-Gillis Waas wel aan te dringen, maar kansen creëren lukte mede door het zware veld en de wind niet. Twintig minuten voor tijd werd de gelijkmaker toch gescoord. Invaller Yordi Pieren had aan een halve kans genoeg. SK Eernegem speelde kans na kans bijeen, maar een tweede doelpunt maken lukte niet. Ook niet vanop de stip in de slotminuten.