Gelatenheid bij supporters in Gouden Bank

Redactie KW

De Gullegemnaars waren met minder volk op de been dan verwacht om de achtste finale tussen België en Argentinië in café De Gouden Bank te bekijken. De uitschakeling van de Rode Duivels zorgde na de match voor een gelaten sfeertje.

Liefhebbers konden weer de match volgen in het café of in open lucht op groot scherm aan de achterkant van de zaak. De meeste supporters waren er al ruim een half uur voor de aanvang van de wedstrijd. En de sfeer zat er aanvankelijk goed in. Wij zouden Messi en zijn kornuiten wel eens een lesje leren.

De vroege goal van de Argentijnen zette echter al vlug een domper op de feestvreugde. Toch bleven velen er in geloven dat de Belgen, net als in de vorige matchen, in de slotminuten orde op zaken zouden stellen. De Rode Duivels bleken uiteindelijk echter geen antwoord te kunnen bieden op het anti-voetbal van hun opponenten en liggen er dus uit. De vele tricolore spullen mogen even de kast in en er komt weer wat meer rust in het dorp. “Nu, we hebben toch een tijd ferm leute gehad. Dat pakken ze ons niet meer af”, hoorden we een supporter concluderen.

(AV-foto AV)