Gehavend SVV Damme met 3-0 onderuit op bezoek bij Berlare

Het blessureleed in het aanvallende compartiment speelde Damme tegen Berlare parten. © VDB
Redactie KW

SVV Damme wordt door blessures geteisterd. Als het dan ook nog eens collectief tegenzit, is de rekening snel gemaakt. Een counterend SK Berlare won met 3-0.

Tegen een niet eens overtuigende thuisploeg wist SVV Damme nimmer een tegenzet te vinden. Spitsen als Kellner en Bekaert liggen al het hele seizoen in de lappenmand. Nu was ook gelegenheidsspits Van Hee niet beschikbaar wegens blessure. Bovendien zaten de sturende krachten De Jonckheere en Vandenbussche een gele straf zondag uit. Na een uur keek Damme tegen 2-0 aan zonder dat de lokalen ook maar één kans hadden versierd. De tegentreffers kwamen tot stand na onnauwkeurig verdedigen en een zekere laksheid. Kabera Manzi en Ternest vonden namens Berlare de weg naar doel.

In de slotfase probeerden de jongens van Johnny Bleyaert nog de bakens te verzetten doch incasseerden Damme op de counter een derde tegentreffer via Van Den Hende.

T1 Johnny Bleyaert reageerde na de match: “Als je over amper spitsen beschikt en twee sturende spelers niet kunt inzetten wegens schorsing dan moeten we durven erkennen dat we te verzwakt aan de aftrap verschenen, ook al trad Aaron Belpaire wederop. Onze sterkste wapens, inzet en karakter, heb ik in Berlare op geen moment kunnen aanschouwen.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier