Gehavend Harelbeke kansloos onderuit tegen Izegem

Opbrouck werd centraal door de defensie geloodst en liet Merlier (foto) kansloos. © a-VDB

Harelbeke zit in de hoek waar de klappen vallen. In de derby tegen Izegem moest de kelk tot op de bodem geledigd worden.

Het werd 0-4 en bovendien vielen Scherpereel, Vercouter en Noppe uit met blessures. Izegem wettigde zijn plaats in de top vijf.

De eerste helft verliep evenwichtig. Op kansen was het evenwel wachten tot op het kwartier. Izegemspeler Pyck, die volgend seizoen het shirt van de Ratten draagt, plaatste het leer vanop de rand van de 16 net naast. Aan de overzijde vond Notebaert de vrijstaande Romont, die wel scoorde, maar zijn doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel. Enkele minuten later opnieuw gevaar over links. Vlieghe duwde de center van Lebsir naast. Iets over het halfuur opende Izegem de score. Pyck verstuurde de perfecte voorzet tussen doelman en verdedigers en Verkindere duwde simpel binnen. 0-1 werd ook de ruststand.

Meteen na de koffie mochten de Harelbeekse boeken toe. Oumedjeber pakte uit met een krul, die perfect in de verste hoek viel. Drie minuten later stond het 0-3. Opbrouck werd centraal door de defensie geloodst en liet Merlier kansloos. Nog vijf minuten later was het bijna opnieuw raak. Gombami zette Opbrouck alleen voor doel, maar de ex-Harelbekespeler wachtte te lang waardoor Merlier eenvoudig kon oprapen.

De 0-4 was slechts uitstel, want in de volgende fase viel het doelpunt toch. Pyck verstuurde een lage voorzet die door Opbrouck in doel werd gedevieerd. Twintig minuten voor tijd kreeg Opbrouck de kans op forfaitcijfers toen hij sneller op de bal was dan Merlier, maar het leer rolde naast. Selmani probeerde het nog met een knappe individuele actie, maar de scherpte voor doel ontbrak om de eer te redden. Het laatste woord in een overbodig laatste halfuur was voor Nyoni, die een vrije trap centimeters naast de kruising draaide.

(FM)

Doelpunten: 34′ Verkindere (0-1), 48′ Oumedjeber (0-2), 51′ Opbrouck (0-3), 58′ Opbrouck (0-4).