Geen winnaar in doelpuntenkermis tussen KV Oostende en Zulte Waregem

KV Oostende en Zulte Waregem maakten er dinsdagavond een doelpuntenfestival van op Schiervelde, al gingen beiden defensies niet vrijuit bij heel wat doelpunten.

Uiteindelijk eindigde de partij op 3-3.

KV Oostende rekende in Schiervelde op Joseph Akpala voor de doelpunten. De Nigeriaan kreeg nog eens een basisplaats, net als Yassine El Ghanassy. Bij Zulte Waregem raakten Christophe Lepoint en Steve De Ridder alsnog speelklaar.

KV Oostende begon als een wervelwind aan de match. Al in de tweede minuut was het prijs via Yassine El Ghanassy, na assist van Fernando Canesin. Drie minuten later verdubbelde Joseph Akpala de voorsprong al na een knappe actie. Wie dacht dat Zulte Waregem knock-out zou zijn, had het mis. In amper vier minuten zetten de bezoekers de scheve situatie recht. Eerst zorgde Henrik Dalsgaard van dichtbij voor de 2-1, Steve De Ridder knalde de 2-2 op het bord. Op dat moment waren er nog geen elf volle minuten gespeeld. De wedstrijd ging goed over en weer en Oostende en Zulte Waregem creëerden nog wat kansen, met dank aan beide defensies die bijzonder zwak voor de dag kwamen.

In de 55ste minuut kwam Zulte Waregem dan op voorsprong. Mbaye Leye glipte door de buitenspelval en knalde via de deklat de 2-3 binnen. Deze keer vocht KVO terug. El Ghanassy lokte slim een penalty uit en Franck Berrier zette die feilloos om tegen zijn ex-club : 3-3. Beide teams drongen nog aan, invaller Nicklas Pedersen was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar uiteindelijk eindigde de match op al bij al terecht gelijkspel. Met elk een punt schieten KV Oostende en Zulte Waregem niet veel op in play-off 1.