Geen stunt voor Menen op leider Dikkelvenne

Menen heeft niet kunnen stunten bij leider Dikkelvenne en ging met 2-0 onderuit.

SCT Menen speelde vorige week tegen Harelbeke een goede match, lag gebrand op een stunt bij leider Dikkelvenne. De fusieploeg begon sterk aan de wedstrijd met een open kans voor Gwenny Opbrouck die van dichtbij vergat te scoren. Menen was niet onder de indruk van de leiders, bracht het betere voetbal. Maar Dikkevenne was net iets opportuner. De eerste keer dat de thuisploeg een kans bij elkaar voetbalde, was het meteen bingo. Enkele minuten later, na hoekschop, verdubbelden de Oost-Vlamingen de cijfers. Volledig tegen het spelbeeld in, trok Menen met een 2-0 achterstand de rust in.

Voor de tweede helft koos trainer Pascal Verriest voor de aanval, speelde achteraan man op man. De bezoekers dwongen opnieuw veldoverwicht af, maar acteerden te slordig om een goed georganiseerd Dikkelvenne in verlegenheid te brengen. Het is duidelijk dat het dit Menen aan trefkracht ontbreekt. Zodra de fusieploeg op achterstand kom, heeft het moeilijk om alsnog terug te knokken.

Menen: Olievier, Lavens, Allard, Meulenyzer, Gekiere (46′ Peers), Vandaele, Ribeiro, Vancraeyveldt (53′ Mahieu), Verbrugghe, Opbrouck, Santelé (78′ Brutsaert).

Doelpunten: 39′ en 43′ Mertens 1-0 en 2-0.