Geen stunt van Menen tegen leider Dikkelvenne

Quentin Pottiez (links) is Bouchaala te snel af. © Bart

KSCT Menen is er niet in geslaagd om te stunten tegen de leider uit Dikkelvenne. Het ging met 0-3 de boot in.

Na de magere twee op twaalf kon Menen een zege goed gebruiken. Maar het speelde niet tegen Jan en Mieke, wel tegen de ongeslagen leider Dikkelvenne. Menen moest het doen zonder zijn geschorste doelman Dylan Olievier. Omdat de nummer twee Benoit Degruyter gekwetst was, kwam de negentienjarige Bram Bataillie voor het eerst tussen de palen.

Tegen Dikkelvenne, dat met slechts zes doelpunten over de minst gepasseerde verdediging van de reeks beschikt, besefte Menen goed genoeg dat het niet op achterstand mocht komen. Maar na zes minuten mochten de bezoekers al juichen. Menen moest de aanvallende kaart trekken, maar vond geen openingen in de Oost-Vlaamse afweer. Het was integendeel Dikkevenne dat met een 0-2-voorsprong de rust in trok.

Trainer Pascal Verriest poogde na de pauze met de inbreng van Bagoura en Vancraeyveldt alsnog de vlam in de pijp te krijgen, maar het bleef bij goede bedoelingen. Menen slaagde er te weinig in om de bezoekende doelman aan het werk te zetten en slikte halfweg de tweede helft alsnog een derde treffer.

Doelpunten: 7′ Mertens 0-1, 35′ Van Eecke 0-2, 65′ Kissi 0-3.

Menen: Bataillie, Allard, Lavens, Vanaudenaerde (68′ Stockx), Meulenyzer, Mahieu (46′ Bangoura), Peers, Gezelle, Opbrouck, Santelé (46′ Vancraeyveldt), Pottiez.

Gele kaart: Peers.