Geen goals in topper Dikkelvenne – Harelbeke

Pieter Merlier had in de slotfase een goede redding in huis. © VDB
Redactie KW

SW Harelbeke heeft op het veld van Dikkelvenne de kans laten liggen om alleen op kop te staan in bevordering. Het had de match bij de Oost-Vlamingen kunnen winnen, maar ontsnapte toch nog aan het ergste in de slotminuut.

Goed veld, prima voorjaarsweer en twee degelijk en snel voetballende ploegen die bewezen niet voor niks bovenin te staan. Laks verdedigen bij de ‘Ratten’ leverde al na twee minuten wel bijna succes op voor de thuisploeg, maar Pollet kopte op de dwarsligger. Een waarschuwing die kon tellen, maar daarna waren beide ploegen amper gevaarlijk. Romont stond vijf minuten voor de pauze oog in oog met de thuisportier, maar die redde. Na de pauze hadden de bezoekers de gebeurtenissen onder controle en de beste kansen kwamen van de West-Vlamingen. Vlieghe en Vanhaecke geraakten niet voorbij thuisdoelman De Temmerman. De paars-witte acties stokten al te vaak in de grote rechthoek. Op het uur voelde iedereen die Harelbeke genegen is zich bekocht. Een duidelijke handsbal in de zestienmeter van een Dikkelvense verdediger, maar de ref vertikte de logische penalty te fluiten. Aan de overzijde counterde Dikkelvenne een paar keer gevat. Bouchaala trapte eerst nipt naast en in de absolute slotfase kopte diezelfde Bouchaala van erg dichtbij op doel, maar Merlier redde met een onwaarschijnlijke reflex. De billijke 0-0 bleef op het bord en meteen heeft vierde nationale A met Knokke, Dikkelvenne en Harelbeke drie leiders.

(MC – foto a-Bart)

Dikkelvenne – Harelbeke: 0-0

Harelbeke: Merlier, Vlieghe (70′ Notebaert), Romont, Vercouter, Vanhaecke (74′ Descheemaecker), Meerschman, Doornaert (82′ Geldhof), De Loof, Vanneste, Noppe, Van De Wouwer.