GD Ingooigem schiet met scherp tegen Lendelede (4-1) en promoveert

Redactie KW

Door de verdiende 4-1 zege in de eindrondematch, tegen Lendelede,maakt GD Ingooigem volgend seizoen weer de verschijning in tweede provinciale.

In een sportieve wedstrijd met twee drankpauzen, gespeeld op een minder goed veld en bijgewoond door 300 voetballiefhebbers, werd het een rustige eerste helft (ruststand 0-0). De vlam sloeg na de pauze in de pan. Doelman Derveaux verwerkte, na vrije trap van bezoeker Schietaert, de bal in hoekschop (58′). Daarna vond topscorer Deloof, die volgend seizoen bij SV Anzegem speelt en in het slot bij zijn applauswissel een staande ovatie kreeg, het gepast om aan zijn festival te beginnen.

Deloof, eerst afgeblokt door een bezoeker, trapte in de rebound de bal tegen de netten (63′ 1-0). Hij verdubbelde daarna de voorsprong (75′ 2-0). Voor de “Groene Duivels” was de buit binnen. Deloof deed er nog eentje bij (78′ 3-0) en werd de figuur van de match. De ingevallen Dewaele zette de kers op de taart (80′ 4-0). De bezoekers hadden nog weinig in te brengen, al zorgde Decock voor een verdiende eerredder (86′ 4-1). Na vijf seizoenen verblijf in derde doet GD volgend seizoen de wederoptreden in tweede provinciale en is al verzekerd van zeven derby’s.

(RMN – Foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier