Fusie tussen KSC Beernem en VVC Oedelem

Redactie KW

Donderdag 13 november 2014 werden de spelers van SC Beernem en van VVC Oedelem door een bestuursdelegatie op de hoogte gebracht van de fusieplannen.


Vervolgens werd door de heer Peter Ommeslag een persbericht de wereld ingestuurd, in naam van beide beleidsploegen. “De voetbalclubs van KSC Beernem en VVC Oedelem hebben een intentieovereenkomst getekend om met ingang van volgend seizoen 2015-2016 te fusioneren”, staat er te lezen. “De besturen van beide verenigingen vinden eensgezind dat de tijd is aangebroken om de sportieve en gezonde rivaliteit om te zetten in constructieve samenwerking. De belangrijkste doelstelling van de nieuwe fusievereniging is een betere omkadering en begeleiding van de jeugd met als doel een maximale doorstroming naar het eerste elftal en anderzijds alle leden op hun eigen niveau voetbalplezier te garanderen. Op termijn wil men ook op sportief vlak de ambities bijstellen om in een hogere reeks te kunnen voetballen.”

Rood, wit en blauw

De nieuwe club gaat verder onder de naam VVC Beernem en speelt in de kleuren rood, wit en blauw, naar analogie met het wapenschild van Groot-Beernem. In 2018 wil de fusieploeg, in samenwerking met de gemeente Beernem, alle faciliteiten voor de eerste ploeg op één locatie onderbrengen die voldoet aan alle infrastructurele en sportieve eisen. Die locatie is voorzien op de site Drogenbrood.

Tot dan zullen de wedstrijden van het eerste elftal doorgaan op de sportaccommodatie Den Akker in Oedelem. Beide voetbalsites blijven bestaan en zullen ook nodig zijn om alle teams te herbergen. Om alles op punt te zetten wordt er een stuurgroep opgericht waarin vertegenwoordigers van beide clubs zijn afgevaardigd. De vele vrijwilligers, trainers, afgevaardigden, supporters en sponsors die nu in beide verenigingen actief zijn, zijn van cruciaal belang voor het welslagen van de fusie.

(JPV)