Fred Vanderbiest keert (even) terug naar Cercle Brugge

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge speelt zaterdagavond om 20.30 uur op de vierde speeldag in de Proximus League tegen SK Lierse.

De Pallieters worden zoals bekend getraind door Fred Vanderbiest, gewezen coach van groen-zwart.

Bij Cercle zijn Muyumba, Delacourt, Vanbelle en ook Robail geblesseerd. Die laatste moest maandagavond net voor de rust naar de kant en is niet fit. Vincent is geschorst en Palun heeft interlandverplichtingen. De verdediger is geselecteerd voor een dubbele confrontatie op zaterdag en dinsdag met Gabon tegen Ivoorkust, gecoacht door Marc Wilmots. Het gaat om kwalificatiewedstrijden voor de wereldbeker in Rusland. Palun keert pas donderdag terug.

De nieuwkomers Koné, Imorou en Sofranac zitten wel in de 23-koppige selectie, net als Nardi, Taravel, Farias, Bruno, Buyl, Tormin, Crysan, Rodas, Cardona, Omolo, Van Damme, Mexique, Vagner, Lambot, Guillen Garcia, Vandenbussche, De Schryver, Gaspar, Mercier en De Belder die tegen zijn gewezen ploeg uitkomt.

Cercle laat nog weten dat de twee testers Almeida en Ngakouotou zijn vertrokken.

Luissint, die niet langer deel uitmaakte van de A-kern, werd uitgeleend aan VG Hamme. Van Roose trok naar KM Torhout.

Bij tegenstander Lierse zochten de voorbije transferperiode enkele spelers of sterkhouders andere oorden op. Naast De Belder naar Cercle, zijn dat Benson (Racing Genk), Hafez (Lens), Zizo (Moreirense) en op de laatste dag ook nog doelman Vanhamel (KV Oostende). Diarra is bij Lierse hersteld van zijn blessure, Weuts is geschorst en Joachim en Hall ontbreken wegens interlandverplichtingen. Yagan en Bourdin, vorig seizoen bij Cercle, zijn er wel bij.

Dit zijn de overige namen: Frans, Boussaid, Elgabas, Allach, Laurent, Buyssens, Yakubu, Wils, Bougrine, De Busser, Binst, Goris, Camargo, Ntambwe, Janssens en Van Bulck. Lierse speelde de eerste drie matchen drie maal gelijk en is dus op zoek naar de eerste winst. Als scheidsrechter is Jordy Vermeire aangeduid.

(ACR)