Franky Dekenne blijft ook volgend seizoen trainer van OMS Ingelmunster

Franky Dekenne aan de zijlijn in het Brigandsstadion. © VDB
Redactie KW

Franky Dekenne is ook volgend seizoen de trainer van OMS Ingelmunster. De ambitieuze vierdeklasser, die dit jaar al een noodgedwongen, dubbele trainerswissel achter de rug heeft, kiest zo voor continuïteit.

OMS Ingelmunster speelt dit jaar een ontgoochelend seizoen. Voor de aanvang van deze campagne werd OMSI tot de titelkandidaten gerekend. Maar met 28 punten uit 20 matchen schiet men zwaar te kort om die ambitie waar te maken. Trainer Joost Malfait, die al jarenlang bij de club actief was, hield de eer aan zichzelf toen de resultaten aanvankelijk tegenvielen.

OMSI stuntte door Lorenzo Staelens naar het Brigandsstadion te lokken, maar die hield het na twee wedstrijden al voor bekeken. Met Franky Dekenne werd dan maar een man van vele oorlogen binnengehaald. Hij moest met lede ogen aanzien dat de kentering er niet meteen zit aan te komen. “We spelen te veel gelijk, je moet winnen om in het klassement op te schuiven.”

Franky Dekenne verbindt ook volgend seizoen zijn lot aan Ingelmunster. “De meeste jongens hebben hier een contract voor twee seizoenen. Er werd geïnvesteerd in een ploeg, maar die brengt niet wat er van verwacht wordt. We kijken nu om ons naar volgend seizoen te versterken, maar budgettair is er natuurlijk niet heel veel ruimte. Niettemin proberen we naar volgend seizoen toe erg competitief te zijn.”

(WVS)