Frank Lagae nieuwe voorzitter van eersteprovincialer KSV De Ruiter

Redactie KW

Hij volgt Eric Lamsens op die na het ontslag van Peter Van Poucke als ad-interim deze functie bekleedde.

De Roeselarenaar , die een boekhoudkundig kantoor runt, is geen onbekende in de vereniging, want tot voor enkele jaren was hij al jeugdvoorzitter, nu was hij de penningmeester van de club. Die functie zal hij trouwens verder blijven uitoefenen, naast het voorzitterschap.

De aanstelling is niet de enige nieuwigheid want de Raad van bestuur werd ondertussen ook uitgebreid van acht tot twaalf personen. Nieuw zijn Krist Debal, Fabian Sinnaeve, Joeri Debusschere en Geert Vermeulen. Voortaan zal er net als bij veel andere clubs ook met een cellenstructuur gewerkt worden, maar hiervoor zijn de verantwoordelijken nog niet aangeduid.

Op bestuursvlak ziet de toekomst er terug steeds beter uit en ook commercieel is er al een hoofdsponsor voor volgend seizoen gevonden met schoonmaakbedrijf Magic Clean. Ook sportief is Filip Comptaert bijna klaar met zijn huiswerk. De technische staf is samengesteld en ook de kernen voor de eerste ploeg en beloften is stilaan gevormd. Dit was wel een huzarenstukje want de huidige kern stapt straks volledig op door de verwikkelingen tijdens het seizoen met Peter Van Poucke als geldschieter, sponsor en voorzitter. De bedoeling van de blauwwitte vereniging is een vaste waarde te blijven binnen eerste provinciale.

(SBR)