Franco Zennaro tekent bij KSV Roeselare

Redactie KW

Donderdagvoormiddag tekende Franco Zennaro (22) een contract van een seizoen met optie op een bijkomend jaar. De Luikenaar hoopt op een nieuwe start om zijn niveau weer op te krikken.

Donderdagvoormiddag tekende ook Luikenaar Franco Zennaro (22) een contract van een seizoen met optie op een bijkomend jaar. Via de jeugd van RS Montegnée trok hij naar Standard waar hij een uitblinker werd in alle jeugdcategorieën. Van de U15 tot de U21 werd hij geselecteerd bij de nationale jeugdploegen van België. Om hem te laten rijpen werd hij in 2012 na de winterstop uitgeleend aan Waasland-Beveren. Hij behaalde er vijf selecties bij het eerste elftal. In het seizoen 2013-2014 werd hij uitgeleend aan Fortuna Sittard waar hij alle competitiewedstrijden speelde en een fenomenaal jaar beleefde als rechtsachter of verdedigende middenvelder, de twee posities waarop hij zijn hoogste niveau haalt.

Gesterkt door deze knappe prestaties trok hij vorig seizoen naar het Kroatische NK Istra 1961. Het werd een afknapper van formaat; hij kwam er niet aan de bak. Bij KSV Roeselare hoopt hij een nieuwe start te kunnen nemen om zijn niveau van in de Nederlandse Jupiler League weer op te kunnen pikken.