Francky Dury stelt 4 aanwinsten van Zulte Waregem voor: “Even sterk als voor Nieuwjaar”

© BELGA
Redactie KW

De coach van Zulte Waregem liet vrijdagmiddag zijn licht schijnen over de transfers van Marvin Pourié, Roberto Chen, Fabrice Olinga en Bobley Anderson. Die laatste drie komen allemaal van Malaga.

Maakt dat trio deel uit van een samenwerking met de Zuid-Spaanse club? “We hebben samengezeten met de ceo en de sportief manager van Malaga. Zij zijn een aantal keer naar Waregem geweest en volgen een aantal van onze spelers. Een van hun scouts heeft gezegd dat het project van Zulte Waregem hem uitermate boeit, maar verder gaat het voorlopig niet”, aldus Dury, die een echte samenwerking evenwel niet uitsluit.

Over Anderson

De oefenmeester van Essevee verwacht heel veel van Bobley Anderson, een middenvelder uit Ivoorkust die misschien zondag de geschorste Mamoutou N’Diaye zal vervangen in de thuiswedstrijd tegen Lokeren. “Hij kan alle posities centraal op het middenveld aan. Bobley is een speler met een uitstekende techniek, vista en een actie voorwaarts. Was er geen huurovereenkomst met ons ondertekend, dan had hij onlangs bij Malaga in de basis gestaan tegen Barcelona.”

Over Chen

De tweede speler die Malaga zonder aankoopoptie tijdelijk heeft afgestaan aan Zulte Waregem is verdediger Roberto Chen. Dury: “Zijn prestatie in de bekermatch op Gent schonk me veel voldoening. Roberto is sterk in het duel en beschikt over een goede inspeelpass. Dankzij zijn komst mag er al eens iets gebeuren in onze defensie. Woensdag speelde hij op rechts, maar voor de terugwedstrijd tegen Gent kan hij een optie worden om centraal de geschorste Karel D’Haene te vervangen.

Over Olinga

Als de amper 17-jarige Fabrice Olinga, een flankaanvaller uit Kameroen, meevalt, kan Essevee in zijn geval wel een aankoopoptie lichten. “Fabrice zal tegen vroegste volgende woensdag speelgerechtigd zijn, want door zijn minderjarigheid hebben we de goedkeuring van de Fifa nodig om de overgang te beklinken”, aldus nog Dury. “Dat hij op jonge leeftijd al deel uitmaakt van de nationale ploeg bewijst dat hij talent heeft. We moeten die jongen zes maanden geven om zich te acclimatiseren zodat hij de tijd daarna kan tonen wat hij in zijn mars heeft.”

Over Pourié

Tot slot is er Marvin Pourié, woensdag met amper één training in de benen matchwinnaar in het bekerduel tegen AA Gent. De Duitse spits is overgekomen van de Deense landskampioen FC Kopenhagen. Volgens Dury sluit zijn profiel nauw aan bij dat van de nog altijd geblesseerde Mbaye Leye. “Hij schenkt ons duelkracht en scorend vermogen. We volgen hem van de periode dat hij heel makkelijk de weg naar doel vond bij Silkeborg. Afgelopen zomer sprak ik al met hem, maar toen gaf hij nog de voorkeur aan Kopenhagen.”

De T1 van Zulte Waregem is ervan overtuigd dat Zulte Waregem met deze aanwinsten gewapend is voor het vervolg van het seizoen. “We zijn nu zeker even sterk als voor Nieuwjaar. Oké, we zijn Habib Habibou en Junior Malanda kwijt, maar niet vergeten dat Junior de laatste maanden zo sterk op dreef niet was als de periode ervoor.”

(TVW)