Francky Dury over finaleplaats Zulte Waregem in beker: “In mijn binnenste ben ik heel trots”

© BELGA
Redactie KW

De Esseveecoach had de supporters voor de terugwedstrijd tegen AA Gent opgeroepen om massaal naar het Regenboogstadion af te zakken. Met nog geen 5.500 toeschouwers viel de opkomst tegen, maar de troepen van Dury stonden er wel op het moment van de waarheid.

“We beleefden een moeilijke avond waarin niet alleen de wind ons parten speelde”, aldus Francky Dury na afloop van de halve finale. “Ondanks die 0-1-bonus van vorige week kozen we ervoor om niet te veel achterover te leunen, we wilden het echt afmaken. In de eerste helft speelden beide teams sterk georganiseerd en gaven elkaar amper iets toe. Na de rust kregen wij het moeilijk toen Gent de lange bal in ons strafschopgebied begon te droppen, maar de nipte zege in de Ghelamco Arena bleek uiteindelijk doorslaggevend.”

“Ons de komende weken klaarzetten”

Dury liet ook even in zijn ziel kijken. “Ik toon het niet altijd, maar in mijn binnenste ben ik heel trots op wat deze ploeg na de voorbije, moeilijke maanden weer gepresteerd heeft. We zullen ons de komende weken klaarzetten in functie van de play-offs en vooral ook om een goede bekerfinale te spelen.”

Skulason: “Mijn tweede bekerfinale”

Voor Olafur Skulason, die een rij achteruit werd getrokken om centraal achterin de schorsing van Karel D’Haene op te vangen, wordt het zijn tweede ‘cup final’. “Mijn eerste, die dateert van 2001 toen ik nog in IJsland speelde, heb ik gewonnen. De Belgische bekerfinale wordt er natuurlijk eentje op een hoger niveau en voor veel meer toeschouwers. Later wil ik tegen mijn kleinkinderen kunnen vertellen dat ik ze ook gewonnen heb!”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier