Francky Dury: “Er is niks gebroken met Anderlecht”

© BELGA
Redactie KW

Francky Dury, woensdagavond verkozen tot Coach van het Jaar, was donderdag erg tevreden met het nieuws dat Thorgan Hazard, in de belangstelling van Anderlecht, tot het einde van het seizoen bij vicekampioen Zulte Waregem blijft.

“Thorgan is toch onze sterspeler, ik kon hem dus niet laten vertrekken”, aldus Dury in de perszaal van Essevee. “Hij is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van ons team. Verder meen ik dat een speler tussen 18 en 21 jaar moet spelen. Ik zie niet in waarom Thorgan sportief van club zou wisselen. Als we in de stand tiende zouden staan, dan was het een ander verhaal. Toch kan ik niet kwaad zijn op Anderlecht omdat ze interesse hadden in Hazard.”

“Niet te veel punten verloren ondanks commotie”

“Ik heb begrip voor het feit dat hij naar Anderlecht wou, dat heb ik hem sinds dag één gezegd. Maar ik zei hem ook dat ik als coach van Zulte Waregem zou proberen om hem hier te houden. Ik ben blij dat we ondanks de commotie niet te veel punten verloren hebben.”

“Bij een kleine club heeft Thorgan een geweldige ontwikkeling meegemaakt. Toen hij hier aankwam, deden sommigen daar wat lacherig over. Nu zeg ik jullie: hij kan een carrière maken à la Kevin De Bruyne.”

Middenvelder en spits op komst

“Met het vertrek van Junior Malanda en Habib Habibou heeft Thorgan gelijk dat we aan kwaliteit hebben ingeboet. Maar we willen absoluut nog versterkingen binnenhalen. Een aanvallende middenvelder en een spits zijn op komst.”

(Belga)