Francky Dury: “Dit Zulte Waregem telt te veel spelers die de competitie niet kennen”

© BELGA
Redactie KW

Francky Dury zat in zak en as na de derbynederlaag tegen Cercle Brugge. “Zonder organisatie kom je op dit niveau in de problemen. De ploeg telt te veel spelers die de competitie niet kennen.”

Volgens Dury werd het verhaal dat hekkensluiter Essevee dit seizoen schrijft perfect geïllustreerd door de fatale, tweede tegentreffer. “Een doelpunt dat tot nota bene stand kwam na een inworp en waarbij de bal tussen de benen van Karel D’Haene door bij Kabananga belandde.”

De Waregemse oefenmeester had zijn armada naar eigen zeggen nog zo gewaarschuwd voor enkele specifieke kwaliteiten van de Congolees, die zaterdagavond twee keer scoorde. “Mijn team telt te veel spelers die de competitie niet kennen”, was de conclusie van de man die ze nochtans grotendeels zelf ging halen. “We moeten dringend volwassener gaan voetballen. Er zijn te veel momenten in een wedstrijd dat we compleet de organisatie verliezen en dan kom je op dit niveau in de problemen. Toegegeven: ik wind me daar enorm over op.”

“We zullen nog harde klappen incasseren”

Het is nog voor halfweg competitie pijnlijk duidelijk geworden dat dit Zulte Waregem wellicht tot de laatste speeldagen tegen de degradatie zal vechten. “We zullen nog harde kloppen tegen onze kin krijgen, maar hopelijk komen er ook nog mooi momenten aan. Die 3 op 6 in het tweeluik Standard-Cercle is niet dramatisch in mijn berekening, waarin ik nog 13 punten heb vooropgesteld voor de winterstop. Alleen was ik er niet van uitgegaan dat we opnieuw van een rechtstreekse concurrent zouden verliezen. We moeten vandaag niet in de richting van de scheidsrechter of de tegenstander kijken. Hard werken is en blijft de boodschap!”

(TVW-foto Belga)