Flauwe Wervik-Berlare eindigt scoreloos

E. Wervik - Berlare : Duel met Corneel Casier en Jelle Popelier . © VDB

In de strijd om het behoud moesten beide ploegen winnen maar geen van beide teams kan een vuist maken met als resultaat een zoutloze 0-0.

In een teleurstellende eerste helft vielen er op een heel slecht veld nauwelijks kansen. De eerste echte kans was voor rechtsback Voet (39′). De bal verdween in hoekschop. Diep in de eerste helft was er een goede tussenkomst van Voet. Hij tackelde de bal uit de voeten van Munyaneza weg. Na de rust werd de thuisploeg dominant. Na een indraaiende vrijschop rechts van Popelier (51′), kopte de opgerukte centrale verdediger Fleurman aan de tweede paal naast. Bouchart (56′) ging alleen door, linksback De Graef won het duel. Een minuut later miste Geldhof compleet na een bal van rechts. Doelman Descamps voetbalde ver uit zijn doel heel goed mee en kwam met de voeten een paar keer goed tussen. Zeer fel protest toen de snelle Bouchart op weg naar doel wegens buitenspel werd afgevlagd. Lietaer speelde het vijf minuten voor affluiten slecht uit, ondanks een zee van ruimte en tijd. Na een aflegger van Munyaneza vlamde Kabera hoog over. Pante zette in de slotminuut een paar man in de wind, aan de tweede paal besloot Voet voor een leeg doel een open kans – de enige van heel de match – over.