Fiscus eist ruim 5 miljoen euro van onder meer Cercle Brugge en Zulte Waregem

09/05/17 om 08:02 - Bijgewerkt om 08:01

Deze week moeten Cercle Brugge, Westerlo, Zulte Waregem en KV Mechelen het in de rechtszaal opnemen tegen de Bijzondere Belastinginspectie (BBI).

Fiscus eist ruim 5 miljoen euro van onder meer Cercle Brugge en Zulte Waregem

© BELGA

De belastinginspectie eist in totaal 5,2 miljoen euro van de voetbalclubs Cercle Brugge, Westerlo, Zulte Waregem en KV Mechelen omdat ze tussen 2008 en 2012 geen belastingen hebben betaald op de tv-uitzendrechten die ze kregen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Dat gebeurde maandag voor de fiscale rechtbanken van Brugge en Antwerpen en gebeurt donderdag voor de rechtbank van Gent.

De vier clubs hebben dezelfde advocaat in de arm genomen, de bekende fiscale advocaat Michel Maus. Hij wil alleen bevestigen hoeveel de fiscus van de vier clubs samen claimt: 5,224 miljoen euro.

De belastingaanslagen gaan over de periode 2008 - 2012, toen de clubs nog als vzw's (vereniging zonder winstoogmerk) werkten. Ze boekten hun uitzendrechten als 'inkomsten van roerende goederen'. Daarop moesten ze roerende voorheffing betalen, maar ze deden dat niet.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!