Finalestrijd blijft open in 1B na winst van Antwerp tegen Roeselare

Tuur Dierckx (Antwerp) en Raphael Lecomte (Roeselare) in duel. © BELGA
Redactie KW

Op één speeldag van het einde van de reguliere competitie maken door de zege van Antwerp op Roeselare zowel de Great Old als Lierse nog kans op het winnen van de tweede periode.

Thuisploeg Roeselare kon mits winst Antwerp de genadeslag toekennen en begon – in een ietwat verrassende 4-4-2-opstelling – met veel drang naar voor. In een eerste helft die bijna overwegend wit-zwart gekleurd was liet het daarbij tot drie keer na om de netten te bollen. Zo miste Kehli zijn halve omhaal op een voorzet van Brouwers en kreeg diezelfde Fransman ook een steekbal niet van Lecomte niet tussen de palen, maar liet oog in oog met Debaty tussendoor vooral Ibou (gekraakt voorlangs) een wenkende mogelijkheid liggen om de Schiervelde-jongens op zegekoers te trappen.

De bezoekers hadden het moeilijk om onder de druk uit te komen maar klommen bij de zo goed als eerste tegenstoot wel op voorsprong toen Owusu binnendoor Buyl vond en de gewezen Cerclist Antwerp met een koele binnentikker gevleid op 0-1 bracht.

KSVR bleef domineren

Hetzelfde spelbeeld in het vierde kwartier. KSVR bleef domineren en kwam al snel dan toch langszij. Vrije trap Kis, te slap verdedigen bij de bezoekers en Ibou kon van dichtbij besluiten: 1-1. Op schema dus om de slotspeeldag overbodig te maken, tot de bezoekers de druk geleidelijk aan opvoerden en tot Roeselare – na een tweede gele kaart voor Schmisser – zowaar nog een halfuur met z’n tienen verder moesten.

Uitgespeelde kansen bleven schaars, tot Omolo Biebauw met een streep richting bovenhoek vanop zo’n 25 meter te grazen nam en de roodhemden zo een tweede keer aan het juichen mochten. Een resultaat waardoor geen van de twee Roeselaarse rivalen al volledig is uitgeteld. In de stand om de tweede periode tellen Lierse (dat weliswaar een beter doelsaldo heeft) en Antwerp nu allebei 26 punten. Leuk detail: volgende zondag trekt KSVR… naar Lierse en speelt de oudste ploeg van ‘t land tegen Lommel dat vrijdag jawel… de Pallieters op een 1-1-gelijkspel hield. Wordt vervolgd…

(SBE)

KSV Roeselare – R. Antwerp FC 1-2.

Roeselare: Biebauw, Monteyne, Schmisser, Kompany, Kis, Kehli, Lecomte, Zolotic, Grisez (71′ Jakolis), Brouwers (82′ Bochet), Ibou (79′ Cornet).

Doelpunten: 25′ Buyl 0-1, 48′ Ibou 1-1, 78′ Omolo 1-2.

Gele kaarten: 22′ Corryn, 43′ Schmisser.

Rode kaart: 63′ Schmisser (2x geel).