Feestjes à volonté in Gits: party in Ogierlande en ‘t Geniep

© Picasa
Redactie KW

Reporter-fotograaf Joost Decorte pendelde tussen beide locaties en zag telkens dat het overal goed was tijdens de beklijvende wedstrijd tussen de Rode Duivels en de Verenigde Staten, dinsdagavond.


In sporthal Ogierlande was het opnieuw volle bak om de wedstrijd van de Rode Duivels bij te wonen. Naast de twee grote schermen stond er ook een kids corner opgesteld, waar de jongeren zich konden uitleven. De nieuwe uitbaters van de sporthal, Manuel Vanderbeke en Tine Verhaeghe, legden hun klanten in de watten.

Feestjes à volonté in Gits: party in Ogierlande en 't Geniep


Elk doelpunt van de Rode Duivels bleek trouwens goed voor hilarische taferelen. Zo deelde OCMW-voorzitter Erwin Delbeke op deze foto duidelijk in de vreugde. Rechts op de foto zwaait Erwin uitbundig met zijn supporterstruitje. Het WK voetbal brengt duidelijke alle mensen dichter bij elkaar.

Feestjes à volonté in Gits: party in Ogierlande en 't Geniep


Opmerkelijk tafereel ook in Ogierlande: een supportersclub van Hooglede zakte van de berg af om in de ‘pit’ Gits de wedstrijd van de Rode Duivels bij te wonen in de laag gelegen sporthal Ogierlande. Dit had alles te maken met Freddy, als tweede van rechts op de foto, die de vader is van Manuel, de nieuwe uitbater van de sporthal. Voor één keer werden de fusieperikelen tussen Hooglede en Gits toegedekt met de allesoverheersende sympathie voor de Rode Duivels.

Feestjes à volonté in Gits: party in Ogierlande en 't Geniep


Niet in het geniep, maar in het volle zicht, genoten de supporters van een meter bier in ‘t Geniep in Gits. Op maar liefst zeven schermen konden ze de prestaties van de Rode Duivels volgen. De zaak liep opnieuw stampvol voor de wedstrijd van België tegen de VS. Wetende dat uitbater Bart Meeuws ook supportert voor Oranje, mogen we nog veel drukke dagen verwachten in ‘t Geniep.

Feestjes à volonté in Gits: party in Ogierlande en 't Geniep


Na de gele kaart voor Kompany werd het bang afwachten in ‘t Geniep hoe een en ander verder zou evolueren. Alles zou uiteindelijk goed komen, maar toen we deze foto namen, waren de meeste supporters er nog niet echt gerust in…

(JD – foto’s JD)