FC Ultraz is kampioen in tweede afdeling van de Amateursport

De kampioenenploeg met boven v.l.n.r.: Eli Vanhamme, Michael Bohyn, Nils Deleu, Dimitri Verdikt, Thomas Deketelaere, Steve Wytgeers, Davy Savels, Bram Snauwaert, Sasha Decat, Joeri Gevaert en Gianluca Martens. Onder v.l.n.r.:: Martijn Pollet, Stijn Bailly, Jordy Soreyn, Dirk Vanholm, Jenthro Lahousse, Damon Amys en Glenn Janssens.
Redactie KW

FC Ultraz speelt in de tweede afdeling van de Amateursport. De ploeg degradeerde vorig seizoen uit de eerste afdeling en van bij het begin van het seizoen had men de ambitie om terug te keren naar de hoogste afdeling.

De eerste matchen verliepen vrij vlot en telkens werd gewonnen tot ze op 7 oktober op Marietteje stootten en daar een 2-2-gelijkspel moesten toestaan. Het geluk speelde ook wat mee, want geen enkele andere ploeg kreeg drie forfaits te verwerken en op deze manier won de ploeg negen punten zonder te moeten spelen. De ploeg heeft geen enkele keer verloren en telt net als Arendsvrienden tot nu toe 92 doelpunten. Normaal had de ploeg vorige week al kampioen kunnen zijn, maar daar stak CS Barbar een stokje voor, want kort voor het einde werd het nog 2-2, nadat de titel al wenkte.

Ook in de match tegen Arendsvrienden leek het nog niet te lukken, vermits Arendsvrienden voor het eerst scoorde en een tweede doelpunt om dubieuze redenen zag afgekeurd. Uiteindelijk werd het 1-2 in het voordeel van Ultraz en kon men eindelijk de titel vieren.

De voorzitter Joeri Gevaert was een gelukkig man. “Vorige week kregen we een heel goed Barbar te bekampen. We hadden in de heenronde 12-1 van hen gewonnen en dachten: het zal wel lukken, maar we pakten het te gemakkelijk op. Die 12-1 was wel de mooiste uitslag van het seizoen en de 7-1 tegen Arendsvrienden was een opstekertje. Eén van onze spitsen, die veel scoort is ongetwijfeld Dimitri Verdikt, maar Damon Amys is volgens mij de meest waardevolle speler. In onze defensie kunnen we rekenen op onze 53-jarige Dirk Vanholm, die samen met Jordy Soreyn, Glenn Janssen en Steve Wijtgeers de poort zoveel mogelijk gesloten houden. We hebben een complete ploeg. We blijven volgend seizoen zeker in eerste spelen. We zoeken nog jongeren. Het is de tweede keer in twee jaar dat we kampioen spelen. Leuk toch.” (Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier