FC Strand Associates hoopt op betere tijden in VLVB: “Graag stunten tegen de leider”

Strand Associates met Bram Vleirick, Troy Verhue, Dieter Vindevogel, Jelle Desmet, Yuri Carrette, Rabah Aberkane, Maxim Wante, Tom Cottem, Jonas Quartier, Bob Mestdag, Mathieu Rodrigues, Dwight Ghekiere, Niels De Block en Lenny Blieck. (Foto OV)
Redactie KW

Binnen het VLVB komen er dit seizoen vier Kuurnse ploegen in de regionale A-reeks uit. Terwijl de buren van de Sensacion All Stars aan de leiding staan, vertoeft Strand Associates in de onderste regionen. Zaterdag kregen ze nog een 1-6-nederlaag tegen KFC Luypaert te slikken.

Speler Bram Vleirick verduidelijkt waar de vreemde naam vandaan komt. “Stand Associates is een Antwerps rekruteringsbedrijf dat al onze werkingskosten wil betalen. Een van onze spelers werkt daar, vandaar de sponsoring. Als tegenprestatie engageren wij ons voor verschillende evenementen voor het goede doel.”

Rotatiesysteem

De sportieve prestaties zijn misschien niet om over naar huis te schrijven, maar we zijn een nieuwkomer en bijgevolg eigenlijk nog op zoek naar de identiteit van de ploeg. Door het rotatiesysteem is het moeilijk om iedere zaterdag met dezelfde typeploeg te starten. Bovendien hebben we een duidelijk gebrek aan scorend vermogen. In 16 wedstrijden moesten we al twaalf nederlagen slikken, maar we liggen er ook niet echt wakker van. De vriendschappelijke sfeer is van primair belang, vandaar dat we het seizoen rustig gaan uitspelen en nu al een beetje uitkijken naar volgend seizoen”, aldus Bram.

Toch zijn we nog gebrand op een uitschieter, vooral tegen leider FC Sensacion All Stars. Het is niet dat we onze buren uit Kuurne de titel niet gunnen, maar we delen geen cadeautjes uit. We zijn één van de weinige ploegen die hen twee punten heeft ontfutseld want in de heenronde eindigde de wedstrijd op 2-2. In de eerste helft werden we letterlijk van het kastje naar de muur gespeeld, maar na de pauze kantelde de wedstrijd, deels door een tactische blunder van hun coach. Zo kon ik vijf minuten voor tijd toch nog de deugddoende gelijkmaker scoren”, glundert Bram. (GNK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier