FC Lebbeke wint van E. Wervik

Eendracht Wervik - FC Lebbeke: Jan Dewinter (R) ontzet de bal voor de aanstormende Mattis Persoons (L) Foto VDB / Bart Vandenbroucke © VDB

Met mooi voetbal maakte Lebbeke het Wervik moeilijk. Het werd 3-1.

Lebbeke stond niet voor niets nog ongeslagen aan de leiding. Met mooi voetbal maakten ze het Wervik moeilijk. Vooral de flanken waren een geseling voor de Wervikse verdediging in de eerste 20′.

1-1 na kopbal

Gaandeweg herstelde Wervik het evenwicht en kwamen zelfs tot de betere kansen in de eerste helft. Een vrijschop van Jan Dewinter ging net over. In de tweede helft kwam Lebbeke ietwat onverwacht op voorsprong via Axel Bossekota, al dan niet na een duwfout. Wervik liet het niet aan zijn hart komen en voetbalde frivool verder. Het werd 1-1 na een mooie overhoekse kopbal van Jorg Dutoit.

Deruyck scoort twee keer

Trainer Vandamme wilde de drie punten en deed enkele wissels die niet het geleverde resultaat gaven. Wervik verloor met de minuut de grip op de wedstrijd. Enkel een bedrijvige Bouchart bleef op niveau. De snelle Menoo Deruyck op de rechterflank kreeg telkens een zee van ruimte en maakte de counterkansen voor 100% af met twee doelpunten: 3-1. Wervik was niet slecht, maar het komt met een 1 op 9 terug in moeilijkere papieren. (PVDW)