FC Knokke speelt kampioen in stijl

FC Knokke is kampioen. © VDB

Zondagmiddag stond de wedstrijd FC Pepingen – R FC Knokke op het programma. De match eindigde op 0-3.

Na een kwartier studieronde moest gastgoalie Kevin Pannecoucke uitpakken met een sublieme redding in de kruising. Daarna heerste het boomlange sluitstuk in het luchtruim. Alle hoge ballen waren voor hem. Op minuut 18 staken de leiders voor het eerst de neus aan het venster toen een kopbal van Mattis Persoons rakelings naast zoefde. Tien minuten later talmde Jonas Vervaeke te lang voor de open muit en miste het kader. De openingstreffer kon niet uitblijven. Tien minuten voor rust liep Kyliaan Butsraen zich enig mooi vrij en vloerde hij de thuiskeeper overhoeks. Op slag van rust mikte laatstgenoemde nog maar eens nipt voorlangs.

De herneming startte met steriel overwicht voor de thuisploeg, al hielden de kustjongens probleemloos stand. Halfweg de herneming verdubbelde Ruben Vanraefelghem de voorsprong. Het kampioenenfeest kon beginnen. Heel even hing er dreiging in de lucht toen referee Wesli De Cremer een van op één meter aangeschoten bal met een penalty bestrafte. Goalie Kevin Pannecoucke las perfect wat kapitein Thomas Bourgeois van plan was en ranselde het ronde ding uit zijn benedenhoek. Tien minuten voor inrukken mocht ook Knokke een penalty nemen, wat een koud kunstje bleek voor kapitein Peter Van Der Heyden.

De feestvreugde kon niet op langs de zijlijn.