FC Izegem een maatje te groot voor Torhout KM

Oumedjeber (FC Izegem) maakte gebruik van balverlies om met een schot op doel uit te pakken. © VDB
Redactie KW

De Torhoutenaren konden zaterdag weinig inbrengen tegen een oppermachtig Izegem, dat vlot met 0-3 de maat nam van de Sparrejongens.

De krachtverhoudingen in de tweede amateurklasse A werden zaterdagavond in de Velodroom wat bijgesteld en scherper afgelijnd. Zowel Torhout als Izegem legden tot dan toe een mooi parcours af en nestelden zich in de kop van de klassering. Na de 90 derbyminuten bleken de Izegemnaren inhoudelijk méér in hun mars te hebben dan hun opponenten. Het leverde hen voor tenminste één dag de leidersplaats in de klassering op. De Torhoutenaren staan terug met hun voetjes in de nuchtere werkelijkheid en werden teruggezet naar de middenmoot van de klassering.

Izegems overwicht

Het streektreffen met de hoge verwachtingen startte met een openingskwartier waarin Verkindere met twee uithalen doelman Olievier in beeld bracht. Pech voor de Borstelmakers toen zij na 23 minuten verdediger Delrue gekwetst zagen uitvallen en door Billiet moest vervangen worden. De bezoekers zetten onmiddellijk de partij naar hun hand en gaven dit overwicht niet meer uit handen. Betremieux zette na een dik halfuur dit overwicht om in het openingsdoelpunt. De spits draaide zich mooi vrij en knalde het leer binnen. Bij de Torhoutenaren bleef de gekwetste Cordie tijdens de rust in de kleedkamer en maakte Depoorter zijn opwachting. Onmiddellijk na de rust claimde Mputu na een duwfout tevergeefs een penalty bij ref Patrouille. Billiet zorgde aan de overkant onmiddellijk voor een passende reactie, maar zijn poging werd gelukkig voor de thuisaanhang afgeblokt. Het was slechts uitstel van executie, want vijf minuten later maakte Oumedjeber gebruik van balverlies van Vandaele om met een schot op doel uit te pakken. Doelman Olievier was kansloos toen de afgeweken bal in doel ging.

De Torhoutenaren probeerden vervolgens om even de neus aan het venster te steken. Izegem had het zaakje echter stevig onder controle en versierde de stevigste kansen. Zo moest doelman Olievier na 67 min. een knappe vrijschop van Oumedjeber in hoekschop duwen. Hoekschopbal die tegen de dwarsligger werd gekopt. Opbrouck stelde echter orde op zaken door een minuut later met een vluchtschot de 0-3-eindcijfers op het bord te plaatsen. Torhout had, net als vorige week in Temse, zijn gevaarlijke doelstandjes voor het einde opgespaard. Het bleef beperkt tot welgeteld twee stuks. In het slotkwartier kopte Hollevoet een vrijschopbal van Neu tegen de deklat. Net vóór affluiten knikte Depoorter dan nog een hoekschopbal over het Izegem-doel.

Opnieuw derby’s

Geen mens die na afloop iets in te brengen had tegen de oververdiende zege van de Izegemnaren, die in deze competitie ongeslagen blijven. De Torhoutenaren konden hun statistieken wat bijpoetsen met hun eerste tegendoelpunten in eigen huis. Voor de tweede opeenvolgende week kwamen de KM’ers zelf niet tot scoren. Volgende zaterdag trekken de Torhoutenaren, om 18 uur, voor een nieuwe derby naar promovendus Knokke, waar heel wat gewezen KM-spelers aan de slag zijn. Het zal zonder Thomas Depoorter gebeuren, die tegen Izegem zijn derde gele kaart slikte. Ook de Izegemnaren blijven in de derbysfeer. Zij ontvangen op zondag, om 15 uur, streekgenoot Menen. (Marc Beke)

Torhout KM – FC Izegem 0-3

Torhout KM: Olievier, Haghedooren, Cordie (46′ Depoorter), Goddeeris, Willems, Theetaert, Vandaele (59′ Vandenbussche), Steur, Hollevoet, Gilliaert (59′ Neu), Mputu

FC Izegem: Depaepe, De Deygere, Vandoorne, Delrue (23′ Billiet), Pyck, Hugelier, Gombami, Oumedjeber (71′ Oplinus), Opbrouck (74′ Cornelis), Verkindere, Betremieux

Doelpunten: 33′ Betremieux 0-1, 54′ Oumedjeber 0-2, 68′ Opbrouck 0-3