FC Gullegem zet na winst in derby (1-3) KFC Izegem op tien punten

KFC Izegem wou de kloof met FC Gullegem wat dichten, maar de thuisploeg speelde ondermaats en na de 1-3 van Gullegem wordt de kloof in het klassement nu tien punten.

KFC Izegem kwam nochtans vroeg op voorsprong. Nadat Dissa niet kon afronden, was topschutter Tom Coghe bij de pinken om zijn ploeg op voorsprong te trappen. Maar op het kwartier stond het al gelijk. Seignez glipte door de buitenspelval en kon in twee keer afronden. Izegem dreigde wel nog enkele keren. Gullegem zag eerst nog een doelpunt afgekeurd worden, maar kwam net voor de rust opnieuw op voorsprong toen Opbrouck de ver uitgekomen Vonck omspeelde en mooi binnen trapte.

Na de rust moest Izegem nu op zoek naar de gelijkmaker, maar het was eigenlijk onmondig. Voor FC Gullegem kwam er nu veel ruimte, maar enkele kansen bleven onbenut. Tot Flederick van dichtbij kon de 1-3 kon scoren. FC Gullegem had nu gewonnen spel. In de stand lopen de Gullegemnaars nu tien punten uit op KFC Izegem. Gullegem staat in de veilige middenmoot, KFC Izegem op twee na laatste.

Voor FC Gullegem gaat nu al de winterstop in, KFC Izegem gaat zondag op bezoek bij Olsa Brakel in de hoop daar iets te rapen.