Yoeri Flederick © VDB

FC Gullegem klopt FC Sint-Niklaas met 3-4.

FC Gullegem moest het op Sint-Niklaas doen zonder Erwin Seignez die vorige dinsdag op de terugweg van de training, betrokken was in een verkeersongeval en onvoldoende hersteld was om te spelen. En dan was er ook nog Moding die niet meer kon leven met zijn invallersstatuut en aan het bestuur vroeg om zijn contract te ontbinden. Zijn vraag werd ingewilligd zodat de Brusselaar, dit seizoen overgekomen van Londerzeel, een nieuwe club kan zoeken.

Uitgecounterd

FC Gullegem blijft vriend en tegenstrever verbazen. Deze keer gingen de jongens van trainer Dirk Azou met 3-4 winnen op Sint-Niklaas. Ondanks een achterstand sloeg Gullegem nooit in paniek. Ntambue bewees andermaal zijn waarde, loodste de bezoekers nog voor de rust, met twee heerlijke treffers, naar een 1-2 voorsprong. Na de pauze liep Gullegem uit, via Flederick tot 1-3. Een verdedigend mistasten zorgde ervoor dat Sint-Niklaas de aansluitingstreffer op een zilveren schotel kreeg aangeboden. De thuisploeg rook bloed, maar het was Gullegem die na een scherpe counter via Delrue de 2-4 scoorde. In blessuretijd pakte Nicolas Mulliez nog onterecht rood en kon Sint-Niklaas vanop de strafschopstip milderen. Verder raakt het niet meer.

(FV – foto a-VDB)

Doelpunten: 10′ Panneel 1-0, 23′ en 35′ Ntambue 1-1 en 1-2, 70′ Flederick 1-3, 80′ Van Osselaer 2-3, 82′ Delrue 2-4, 88′ Van Osselaer (strafschop) 3-4.

GULLEGEM: Degrendel, Vangheluwe, Defevere, Mulliez, Delrue, Dejonghe, Flederick, Pierre, Stael, Van Heuverzwyn (86′ Hermans), Ntambue.