FC Gullegem verliest burenduel tegen FC Izegem

Zondagmiddag stond de derby FC Gullegem – FC Izegem op het programma. Het werd 1-2.

Het burenduel stond vol van emoties en kansen. Izegem begon het best aan de wedstrijd, maar het was Gullegem die als eerste scoorde. Na tien minuten verstuurde Flederick een heerlijke bal, Seignez werkte beheerst af. Izegem was niet onder de indruk, reageerde met een vluchtschot van Oumedjeber op de vuisten van doelman Degrendel. Enkele minuten later mikte Seignez aan de overkant over. Op het halfuur was het opnieuw de beurt aan Izegem met een poging van Billiet. De Gullegemse Vanhaecke liet net voor de rust de 2-0 voorsprong liggen.

Meteen na de hervatting kopte Vandoorne aan de overkant over. Even later liet Gullegem voor de tweede keer de kans op een 2-0 voorsprong en een haast zeker zege liggen. Deze keer was het Seignez die niet kon afwerken. Het zou de thuisploeg zuur opbreken. Delrue, ex-Gullegem, mocht oprukken, die bediende Opbrouck en die kopte de gelijkmaker voorbij een kansloze doelman Degrendel. Izegem was nu duidelijk de betere ploeg. Wat al een tijd in de lucht hing gebeurde elf minuten voor affluiten. Bezoeker Betremieux bezorfde de Borstelmakers de verdiende zege.

(FV)

GULLEGEM: Degrendel, De Buck, Ndongola, Defevere, Dejonghe, Pierre, Flederick (78′ Kanga), Maerten (83′ Bekaert), Vanhaecke, Seignez, Coppin.

IZEGEM: Depaepe, Delrue, Verscheure, Vandoorne, De Deygere, Gombami, Hugelier , Billiet (65′ Oplinus), Oumedjeber (89′ Vervaeke), Betremieux, Opbrouck (90′ Phyfferoen).

DOELPUNTEN: 10′ Seignez 1-0, 54′ Opbrouck 1-1, 79′ Betremieux 1-2.