FC Gullegem trekt de positieve lijn door en wint tegen Gent-Zeehaven

Redactie KW

FC Gullegem won met het kleinste verschil na countervoetbal.

Na de zege tegen leider Coxyde trok Gullegem met een goede gevulde valies vertrouwen richting Gent. De Oost-Vlamingen moesten nog bekomen van de 5-0 pandoering van vorige speeldag op buur Deinze, maar kozen meteen voor de aanval. Gullegem beschikt echter samen met Torhout niet voor niets over de sterkste defensie van de reeks. Het duo Mulliez-Vangheluwe stond andermaal pal. En als er toch een Oost-Vlaming door de mazen van het Gullegemse net glipte, was er nog altijd doelman Degrendel om de nul op het bord te houden. De bezoekers streden andermaal met een groot hart en veel overgave. Gullegem moest zich beperken tot countervoetbal. Het stond 0-0 bij de rust

Opnieuw Opbrouck

Ook na de pauze was het Gent-Zeehaven dat veldoverwicht en balbezit opeiste. Toch viel het doelpunt aan de overkant. De Gentse defensie ging aan het blunderen, Opbrouck nam het geschenk in dank aan. Voor de thuisploeg meteen het sein om de druk nog op te voeren en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar doelman Degrendel stond pal en had eens temeer een groot aandeel in de duur bevochten zege. Gullegem kreeg op de counter nog meerdere kansen om de cijfers te verdubbelen, maar kon zeker niet klagen over de uitslag.

Na Gwenny Opbrouck en Nicolas Gezelle spelen nu ook Bjorn Vandaele en Karim Stockx volgend seizoen bij vierdeklasser SCT Menen. Doelpunt: 57′ Opbrouck 0-1.

(Fonzie – foto RS)