FC Gullegem speelt met gehavende ploeg gelijk tegen Bornem

Een duel tussen Reda Serrou (links) en Nils Pierre (rechts). © VDB

De thuiswedstrijd van FC Gullegem tegen SV Bornem eindigde op 2-2.

FC Gullegem was deze week bijzonder bedrijvig. Met de negentienjarige Camil Sahnoune, die overkomt van de beloften van Cercle Brugge, werd andermaal een jong talent aangeworven. Verder werd met Filip Van Steenbrugge een nieuwe keeperstrainer aageworven ter vervanging van Kurt Vandoorne die naar OMS Ingelmunster trekt. Ook voor de bestuursrangen kwam er versterking. Patrick Rotsaert, ex-SV Roeselare en Cercle Brugge, wordt verantwoordelijke voor de transfers en de scouting.

Voor de wedstrijd tegen Bornem moest trainer Dirk Azou de diensten missen van de geschorste Aaron Defevere en de zieke Jérémie Cremers. Bornem begon het best aan de wedstrijd, nestelde zich meteen voor het doel van Gullegem. Bezoeker Weuts stelde doelman Anthony Degrendel op de proef, even later moest Karsten Delrue zijn doelman bijspringen op de lijn.

Halfweg de eerste helft, op een vrijschop van Pieter Vangheluwe, miskeek de bezoekende doelman De Loose zich compleet. Bornem was even aangeslagen, moest het initiatief aan Gullegem laten. Hermans mikte even later net naast. Net voor de rust kwamen de bezoekers dan toch verrassend op gelijke hoogte. Meteen na de pauze, op strafschop, nam Bornem de leiding. Kort daarop werd Özen foutief van de Bal gezet, kreeg Yoeri Flederick de bal van op de strafschopstip niet voorbij de bezoekende doelman.

Gullegem was niet aangeslagen en kwam via Van Heuverzwyn en Hermans dicht bij de gelijkmaker. Het was slechts uitstel. Op aangeven van de grensrechter mocht de thuisploeg het een tweede keer proberen van op de strafschopstip en deze keer mikte Hermans raak. Even later liet Hermans de kans op de 3-2 liggen.

(FV)

Gullegem: Degrendel, Vangheluwe, Mulliez, Delrue, Dejonghe, Pierre, Flederick, Hermans, Özen (77′ Claeys), Van Heuverzwyn, E. Defevere.

Doelpunten: 22′ Vangheluwe 1-0, 44′ Van Den Eynde 1-1, 46′ Weuts (strafschop) 1-2, 75′ Hermans 2-2.