FC Gullegem schiet uit de startblokken

Trainer Pascal De Vreese © VDB
Redactie KW

Na zes jaar Dirk Azou en twee titels was het zondag de beurt aan Pascal De Vreese om de rood-witte troep onder handen te nemen. Van De Vreese wordt verwacht dat hij Gullegem rustig in het midden van het peloton laat meedraaien.

Meer hoeft dat niet te zijn voor voorzitter Rudy Vandemoortele en zijn gevolg. “We leggen geen druk op de schouders van de trainers en spelers. Die tactiek heeft ons nog nooit windeieren gelegd”, hield Vandemoortele het bescheiden.

Publiekslieveling is terug

In het tussenseizoen gingen liefst negentien spelers andere lucht opsnuiven. En met Pieter Vangheluwe, Anthony Degrendel, Nils Pierre, Erwin Seignez en Yoeri Flederick niet van de minste. Vijftien nieuwe spelers werden aangetrokken. Waaronder Karsten Delrue en André Ntambue die terug zijn van weggeweest.

Blij dat ik weer thuiskwam

Als de kleurling straks opnieuw zijn beste vorm van twee jaar geleden terugvindt, dan mag de Gullegemse aanhang op beide oren slapen. Ntambue was twee seizoenen geleden de Gullemse publiekslieveling. Bij de voorstelling van de spelers was het meeste applaus dan ook voor André bestemd. “Ik ben blij dat ik weer thuiskwam”, dankte André Ntambue voor de publieke steun.

Ik wil toch iets meer

Pascal De Vreese hunkert naar de start van het nieuwe seizoen. “Het is altijd mijn bedoeling geweest om in de nationale reeksen aan het werk te gaan”, is De Vreese in de wolken met de kans die hij krijgt. “Of ik tevreden ben met mijn kern? Uiteraard. Rekening houdend met het budget, heb ik zelf mijn mannetjes mogen uitkiezen. Onze ambities? Het bestuur zou niet ontevreden zijn met een rustig seizoen zonder degradatiezorgen. Zonder een plaats voorop te zetten, wil ik toch iets meer.”

Komende vrijdag speelt FC Gullegem zijn eerste oefenmatch op eigen veld tegen tweedeprovincialer Sparta Heestert. Aftrap om 18 uur. (AVM)

Transfers

IN: Nagim Amini (Oudenaarde), Karsten Delrue, Daymon Billiet, Olivier Djerdi en Wim Vandoorne (FC Izegem), Louis Coetsier, Daan Debouver en André Ntambue (Deinze), Jens Decoster en Robbe Dekiere (Wielsbeke), Romain Ribeiro (Menen), Ferenc Soenens (Zulte-Waregem), Valentin Romont (Harelbeke), Laurens Simoens (Cercle Brugge), Jimmy Hempte (Twee-Akren).

UIT: Pieter Vangheluwe (Westhoek), Corneel Bekaert (Oostkamp), Janis Coppin (KM Torhout), Heywood De Buck (?), Anthony Degrendel (Harelbeke), Yoeri Flederick, Camil Sahnoune, Joppe Vanheuverzwyn en Gianni Van Landschoot (Wingene), Oscar Nahimana (?), Frank Ngoma (?), Nils Pierre (Knokke), Larsen Sys (Oostduinkerke), Mehdi Oumedjeber en Erwin Seignez (Mandel United), Dorian Kanga (?), Gianni Vanhaecke (Menen), Anthony Degrendel (Harelbeke), Mathias De Keyser (Westrozebeke).