FC Gullegem rukt verder op na ruime zege tegen Twee-Akren

André Ntambue was goed voor drie goals. © Foto Bart
Redactie KW

FC Gullegem heeft een goede zaak gedaan in het klassement na een 4-0-zege tegen Twee-Akren.

Vorige week kon Ntambue op Winkel zelfs niet scoren van op de strafschopstip, maar de geprikkelde kleurling was op revanche gebrand en maakte tegen het onmondige Twee Akren zijn falen van vorige week met drie treffers meer dan goed. De bezoekers startten in vijfde versnelling. Meteen na de aftrap, op hoekschop, moest doelman Degrendel in twee tijden optreden na een kopbal van Teirlinckx. Bij de eerste Gullegemse tegenstoot was het meteen bingo: Dejonghe verstuurde een knappe pas richting Flederick, de rood-witte kapitein bleef in balbezit, zette voor aan Ntambue die van dichtbij staalhard inschoot. Daarna was het wachten tot aan het halfuur. Eerst met een versnelling van Ntambue waarop de bezoekende doelman met de vuisten redding bracht. Het was slechts uitstel. Na bezoekend balverlies, zette Ntambue knap voor, Stael werkte mooi af. Net voor de rust mocht de plaatselijke aanhang nog maar eens juichen na een persoonlijke actie van opnieuw Ntambue.

Meteen na de rust nam Seignez de bezoekende defensie in snelheid, maar hij kon echter niet afwerken. Aan de overkant moest doelman Degrendel met de voet redding brengen op een poging van Thissen. Halfweg de tweede periode stak Stael ploegmaat Seignez in het straatje, maar die kon de uitstekende kans niet verzilveren. Even later bekroonde Ntambue zijn uitstekende prestatie met een derde doelpunt. Gullegem zat op rozen en liet daarna de teugels wat losser. Bezoeker Ouahouo trof nog eens de paal, een schot van Seignez werd afgeblokt. (Fonzie)

Doelpunten: 11′ Ntambue 1-0, 30′ Stael 2-0, 43′ Ntambue 3-0, 69′ Ntambue 4-0.

Gullegem: Degrendel, A. Defevere, Delrue, Vangheluwe, Mulliez, Stael (66′ Moding), Dejonghe (73′ Moding), Pierre, Flederick (20′ Wullaert), Stael, Ntambue (73′ Özen).

Twee-Akren: Marlier, Shoja, Arena, Gevaert, Tresignie, Vanderhaegen, Thissen, Teirlinckx, Hospied, Yakassongo (73′ Burgue), Sakanoko (64′ Ouahouo.

Gele kaarten: Pierre, Teirlinckx, Tresignie, Yakassongo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier