FC Gullegem niet opgewassen tegen leider Hamme

Een luchtduel met Jenci Dejonghe van Gullegem en Olivier Speltdooren van Hamme. © VDB
Redactie KW

De wedstrijd FC Gullegem – VW Hamme eindigde op 0-3.

Vorige week kwam FC Gullegem positief in het nieuws. Patrick Rotsaert, ex-Cercle Brugge en SV Roeselare, werd tot verantwoordelijke van de transfer- en scoutingscel benoemd. Filip Vansteenbrugge wordt volgend seizoen dab weer de nieuwe keeperstrainer.

Voor de wedstrijd tegen leider Hamme kon trainer Dirk Azou geen beroep doen op de geschorsten Nicolas Mulliez en Nils Pierre, terwijl Kevin Wullaert, vorige week voor het eerst vader geworden, er bij Gullegem meteen een punt achter zette.

Een gehavend Gullegem was geen partij voor een sterk Hamme. Meteen na de aftrap, na een slippertje van doelman Degrendel, kon bezoeker Deppé niet scoren. Aan de overkant trof Hermans de paal en kon Seignez de rebound niet verzilveren. De bezoekers namen daarna de wedstrijd in handen, eisten voortdurend balbezit en veldoverwicht op. Iets voorbij het halfuur kwam Gullegem via Cremers alsnog gevaarlijk opzetten, maar de plaatselijke aanvaller geraakte niet voorbij doelman De Vroe. Meteen daarop opende bezoeker Vanderputte met een vluchtschot de score. Na een kwartier in de tweede helft werd het via Deppé 0-2. Gullegem was niet bij machte om terug te slaan, slikte even later nog een derde treffer.

(FV)

Gullegem: Degrendel, Vangheluwe, Delrue, Flederick, A. Defevere, Dejonghe, Van Heuverzwyn, Claeys, Seignez (69′ Özen), Hermans (79′ Dieluvua), Cremers.

Doelpunten: 39′ Vanderputte 0-1, 59′ Deppé 0-2, 66′ Vergeylen 0-3.