FC Gullegem neemt de killer van Westhoek te grazen

De kern van FC Gullegem. © a-Bart
Redactie KW

SK Londerzeel verloor zondag op eigen veld tegen FC Gullegem met 1-2.

Nadat FC Gullegem vorige week gouwgenoot Mandel United opnieuw met de voeten op de begane grond deed belanden, namen de jongens van trainer Pascal De Vreese nu ook de maat van Londerzeel, dat vorige week nog brandhout maakte van Westhoek.

Gullegem trok op Londerzeel meteen de aanvallende kaart, drukte de thuisploeg op eigen helft terug. Scoren zat er aanvankelijk niet in. Aan kansen was er nochtans geen gebrek, maar het vizier stond niet op scherp. Zoals zo vaak in voetbal, viel het doelpunt aan de overkant.

Meteen na de rust moest Gullegem deze opdoffer nog even doorslikken, kwam Londerzeel gevaarlijk opzetten. Vanaf het vijfde kwartier namen de bezoekers de wedstrijd opnieuw in handen, kwamen halfweg de tweede periode via Laurenz Simoens op gelijke hoogte. Gullegem wilde meer. Tien minuten voor tijd legde de bedrijvige Daan Debouver de eindstand vast.

(Fonzie)

DOELPUNTEN: 38′ Van Eyck 1-0, 68′ Simoens 1-1, 80′ Debouver 1-2.

GULLEGEM: Vanderbeken, Delrue, Hempte (75′ Decoster), Vandoorne, Dejonghe, Vancraeyveldt (90′ Ribeiro), Debouver, Simoens, Amini, Ntambue (82′ Stael).