FC Gullegem met strafschoppen voorbij FC Heur Tongeren

© VDB
Redactie KW

FC Gullegem bekert via de strafschoppen verder. Beide ploegen maakten er bovendien een aangenaam en vooral spannend kijkstuk van.

Van bij de aftrap lag het tempo bijzonder hoog. De thuisploeg zorgde in de eerste helft voor het betere voetbal en de betere kansen. Heur Tongeren, dat de jongste seizoenen in de lift zit, kon slechts dreigen via standaardsituaties.

Bij de thuisploeg was het Vancraeyveldt die het van buiten de zestien probeerde, zijn schot ging nipt over. Het was slechts uitstel. Net voorbij het halfuur profiteerde Gullegem van een slecht ingestudeerd nummertje bij een bezoekende vrijschop, Van De Wiele zette voor en Simoens tikte graag binnen. Meteen na de pauze geraakte Heur Tongeren via Baur aan de gelijkmaker. Gullegem reageerde via Vancraeyveld die de kruising trof. Daarna bezondigde de thuisploeg zich aan slordig spel. Desondanks kwamen de rood-witten via Vancraeyveld, Lefebvre en Delneste dicht bij een tweede doelpunt.

Maar ook de thuisploeg kwam enkele keren goed weg, moest rekenen op een attente doelman Ampe om strafschoppen af te dwingen. Daarin toonde Gullegem zich de betere, speelt zondag op eigen veld tegen Acren-Lessines.

(Fonzie)