FC Gullegem krijgt klop van RC Harelbeke

Dylan Descheemaecker heeft zijn Harelbeke net vanop de stip op een 0-2-voorsprong getrapt. © VDB

Na twee overwinningen op rij, lijkt Gullegem opnieuw de pedalen kwijt te zijn. Dylan Descheemaecker – weer hij – loodste RC Harelbeke al bij al vlot voorbij FC Gullegem.

Blijkbaar heeft de herspeelde wedstrijd en het gelijkspel op Torhout de rood-witten geen deugd gedaan. Van bij de start trok een scherper Harelbeke richting het Gullegemse doel. Vooral Descheemaecker maakte het de thuisdefensie bijzonder lastig. De Harelbeekse spits reageerde op de tiende minuut iets attenter dan de falende Gullegemse verdedigers, schoot zijn ploeg op voorsprong. Een kwartier later trok Oumedjeber Maleon bij de schouder. Descheemaecker faalde niet van op de strafschopstip. Pas in het derde kwartier stak Gullegem zijn neus aan het bezoekend venster. Vancraeyveldt kon van dichtbij niet scoren. Het was slechts uitstel. Op slag van rust kopte Seingez, na een vrijschop van Ngoma, de aansluitingstreffer binnen.

In de tweede helft stroopte Gullegem de mouwen op, ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar een scherp counterend Harelbeke gaf niks meer weg. In het slot straften de bezoekers de plaatselijke risico’s af.

(AVDW)

DOELPUNTEN: 10′ Descheemaecker 0-1, 24′ Descheemaecker (strafschop) 0-2, 45′ Seignez 1-2, 85′ Semani 1-3, 89′ Techel 1-4.

GULLEGEM: Vanderbeken, Defevere, Ngoma, Dejonghe, Flederick, Maerten (80′ Stael), Pierre, Seignez, Vancraeyveldt, Vanhaecke (70′ Van Heuverzwyn), Oumedjeber.

HARELBEKE: Merlier, Vlieghe, Maleon (70′ Romont), Noppe, Selmani, Vercouter, Meerschman, Descheemaecker (87′ Van den Bergh), Notebaert, De Loof, Vanneste.

GELE KAARTEN: Flederick, Seignez, Dejonghe, Meerschman, Vanneste, Descheemaecker