FC Gullegem klopt SCT Menen met 3-1

Oscar Nahimana wordt bejubeld na de gelijkmaker tegen Menen © MPM

FC Gullegem pakte zondag tegen de buren uit Menen drie erg belangrijke punten onderin het klassement van de tweede amateurklasse.

De thuisploeg was in de eerste helft nochtans niet goed bij de les. Menen, dat loerde op de counter, versierde toen de betere kansen. De plaatselijke defensie kwam enkele keren goed weg. Vooral omdat het bij Menen aan scorend vermogen ontbrak. David Cardon was een van de betere bij de bezoekers. Het was dan ook geen toeval dat hij halfweg de eerste helft een vrijschop mooi voorbij doelman Vanderbeken krulde. Via Peers, Simoës en Mahieu vergat Menen de cijfers te verdubbelen. Het zou de fusieploeg zuur opbreken. Net voor de rust, na balverlies van Ribeiro, schoot Nahimana de niet-onhoudbare bal voorbij doelman Carron.

SCT Menen miste te veel kansen om aanspraak te maken op de overwinning.
SCT Menen miste te veel kansen om aanspraak te maken op de overwinning.© MPM

Na de pauze was het opnieuw Cardon die met een lobbal als eerste dreigde. Daarna kwam Gullegem meer en meer opzetten. Via ex-Menenaar Vancraeyveldt werd het 20 minuten voor tijd 2-1. Menen zette nog even druk, maar raakte niet meer aan kansen. Het was tenslotte Seignez die in de slotminuten de eindcijfers vastlegde.

(Fonzie)

DOELPUNTEN: 25′ Cardon, 0-1, 45′ Nahimana 1-1, 71′ Vancraeyveldt 2-1, 88′ Seignez 3-1.

GULLEGEM: Vanderbeken, Van Landschoot (62′ Bekaert), Defevere, Dejonghe, Ngoma, Pierre, Vancraeyveldt, Flederick, Oumedjeber, Nahimana (70′ Sys), Seignez.

MENEN: Carron, Vanaudenaerde (80′ Schotte), Claeys, Ribeiro, Peers (76′ Lievrouw), Mahieu, Mwika, Simoës (64′ Vandendriessche), Meulenyzer, Cardon, Santelé.

GELE KAARTEN: Van Landschoot, Seignez, Sys, Ribeiro, Vanaudenaerde, Mwika.