FC Gullegem kiest voor de jeugd

© VDB
Redactie KW

FC Gullegem zag in het tussenseizoen heel wat sterkhouders vertrekken.

Brandon Vanderbeken, Aaron Defevere, Jonathan Stael, Karsten Delrue, Ferenc Soenens, Jenci Dejonghe, Wim Vandoorne, Nagim Amini, André Ntambue en revelatie Daan Debouver gingen andere voetballucht opsnuiven, terwijl Jimmy Hempte een punt zette achter zijn spelerscarrière en jeugdtrainer wordt bij Moeskroen. Ondertussen werd ook trainer Pascal De Vreese bedankt voor bewezen diensten. Allan Deschodt, vorig seizoen aan de slag bij KM Torhout, werd binnengehaald en die ziet het best zitten.

Een van de vele nieuwelingen is Jonas Malvy-Fleury. De 26-jarige Rekkemnaar speelde ooit bij KV Kortrijk en kreeg er op zijn achttiende een profcontract. “Daarna heb ik nog bij Diegem gespeelde in derde klasse. Ook in Frankrijk heb ik mijn strepen verdiend. Vorig seizoen droeg de ik paars-witte kleuren van RC Harelbeke. Dat werd door omstandigheden geen succes. Door een blessure stond ik lange tijd aan de kant en hield ik het daarna voor bekeken.”

Jonas Malvy-Fleury wil bij Gullegem zijn voetbalcarrière een nieuw elan geven. “Nu ik opnieuw volledig fit ben, kijk ik reikhalzend en met veel honger uit naar het nieuwe seizoen”, zegt de Franse Belg. “Het was T2 Patrick Verscheuren, die ik nog kende als jeugdtrainer bij KV Kortrijk, die mij in contact bracht met Gullegem. In een familiale club en een gezellige accommodatie moet ik mij volledig kunnen ontplooien. Welke plaats FC Gullegem mag ambiëren? Een stek in de linkse kolom moet zeker kunnen.”

Als zoon van een Franse vader supporterde Jonas Malvy-Fleury zondag voor les Bleus, die zich tot wereldkampioen kroonden. “Met een dubbele nationaliteit supporter ik ook voor de Rode Duivels. Tenminste als ze niet tegen Frankrijk spelen”, lacht Jonas Malvy-Fleury.

(Fonzie)