FC Gullegem kan in eerste competitiematch net niet stunten tegen Deinze

© Foto Bart.

De neo-derdeklasser verloor met 3-2 tegen titelkandidaat Deinze. Voor Gullegem scoorde Erwin Seignez beide doelpunten, voor Deinze liet Menenaar Alessio Staelens zich opmerken met eveneens een treffer.

FC Gullegem stond in derde klasse voor een moeilijk seizoensbegin met eerst titelfavoriet Deinze en daarna FC Izegem. Maar het toonde woensdagavond in zijn competitieopener wel zijn plaats in derde klasse te hebben. Door de vele geblesseerden opteerde trainer Dirk Azou om vanuit de organisatie te voetballen. En dat loonde.

Op het half uur kon Deinze met een klasseflits Alessio Staelens toch de ban breken (1-0). Even daarvoor had Erwin Seignez al voor Gullegem een unieke kans gekregen om de score te openen. Dat waren uiteindelijk de enige kansen in de eerste helft. Na de pauze scoorde Seignez al snel tegen, maar niet veel later slikte Gullegem een tweede tegentreffer. Opnieuw Seignez zorgde halverwege de tweede helft voor evenwicht in de stand, maar tien minuten voor tijd kon Deinze de beslissende treffer scoren.

“We hebben kunnen profiteren van de ruimte die de centrale verdedigers van Deinze in hun rug hebben gelaten, maar we lieten ons misschien ook te makkelijk aftroeven bij de tegengoals”, vindt Nicoals Gezelle. “Er zat zeker meer in, maar we hebben wel bewezen dat Gullegem zijn plaats heeft in deze reeks.” (CDW)