FC Gullegem in de slotfase langs Torhout

Brandon Vanderbeken klemvast boven Mputu. © VDB
Redactie KW

In de strijd om het behoud heeft FC Gullegem gouden punten gepakt gegen Torhout KM.

Gullegem stond onder zware druk voor de wedstrijd tegen Torhout. “In onze situatie is dat geen uitzondering. Iedere week moeten we voluit gaan. Als we ons willen redden, zullen we het zelf moeten doen”, beweert Dirk Azou. De Roeselarenaar kreeg geen ongelijk.

Aanvankelijk speelde Torhout de eerste viool. De thuisploeg kwam goed weg toen de bezoekers de paal troffen. Aan de overkant was het Coppin die op het doelhout mikte. De wedstrijd had een doelpunt nodig om open te breken, maar geen van beide ploegen leek in staat om aanvallend het verschil te maken. Ook in de tweede periode mochten de doelmannen genieten van een deugddoende lentezon. Toen iedereen zich verzoende met een gelijkspel, ging bezoeker Frutos aan het zeuren tegen de scheidsrechter, pakte zijn tweede gele kaart.

Gullegem profiteerde meteen van zijn numerieke meerderheid. De ingevallen Oumedjeber scoorde twee minuten later het openingsdoelpunt. Torhout probeerde nog te reageren, maar dat was koren op de Gullegemse molen. Op de counter nam de pijlsnelle Bekaert iedereen in snelheid, legde de eindcijfers vast.

(AV – foto Bart)

FC Gullegem – Torhout KM: 2-0

Doelpunten: 80′ Oumedjeber 1-0, 87′ Bekaert 2-0.

Gullegem: Vanderbeken, Vangheluwe, Defevere, Van Landschoot, Stael (75′ Oumedjeber), Vancraeyveldt (85 Bekaert), Dejonghe (89′ Van Heuverzwyn), Pierre, Flederick, Simoens, Coppin.

Torhout: Olievier, Depoorter, Theetaert, Haghedooren, Neu (80′ Van Acker), Cordie (44′ Steur), Willems, Frutos, Hollevoet (82′ Goddeeris), Turcan, Mputu.

Rood: 78′ Frutos (2 x geel).